keskiviikko 15. elokuuta 2012

Tokoa ja agia

Tiistaina olin seuraamassa kameran kera tottelevaisuuskurssin aloitusta. Lykky sai tuta mukaani tarttuneen toko-innon, joten iltakävely vei hiekkakentälle:
  • Maahanmeno: Piti ihan auttaa aluksi alas saakka. Parin auttamisen jälkeen asia oli jälleen Lykyn tuoreessa muistissa, minkä jälkeen seuraamisestakin teki moitteettoman suorituksen. Päätin edetä, joten käskyn jälkeen jatkoin matkaani usean metrin, palasin 3 metriä koiran taakse ja palkkasin vasta sivulleni makuuasentoon. Ei liikahdusta - hieno suoritus.
  • Seisahtuminen: Minusta tuntui, että koira pysähtyi heti. Jatkoin matkaani useita metrejä ja palasin koiran taakse ja sivulle, palkka. Vain pää kääntyi ohitettuani. Tämä kerrasta kelpo.
  • Istumiseen sama juttu ja sama tulos. Uskomaton Pössykkä. :D
  • Luoksetulossa pitkästä matkasta Lykky hyytyi raville lopussa, voihan kurjuus. Oli kyllä kuumakin, mutta silti. Loppuasento oli epävarma, jäi vajaan metrin päähän. Lähempää paikka oli varmempi ja varmistuksen jälkeen jälleen matkan pidennys, nyt oli hyvä.
  • Paikkamakuu: Hyppelehdin pajukon taakse, missä oli savolaisten itikoiden kokoontumisajot. Aika meni läiskiessä, 1 min 40 sek kohdalla koira vielä makasi, mutta 1 min 50 sek kohdalla istui "näin näen paremmin mitä ihmettä siellä oikein tapahtuu". Käskin etäältä maihin, koira laskeutui, jatkoin itikoiden kanssa tappelua vielä 10 sek ja palasin palkkaamaan koiran. Harmittaa istumaannousu - minusta koira ei vaan vieläkään tiedä mikä on homman nimi.
Eilen olin vaihteeksi Sannan yksityisryhmäkoulutuksessa agilityssa Lykyn kanssa. Radalla oli hypyt ja putkia. Uutena oivalluksena oli persjättö, mikä esti koiran valumisen väliin jääneen esteen ohi. Joku ulkopuolinen ihan kehaisi, miten hienon näköinen se oli. Omasta mielestänikin myös käteni ja silmäni liikkuivat. :D Hampaankoloon jäi sen sijaan sylkkäri. En ole sitä juuri harrastanut ja Lykyn kanssa ei onnistunut sitten millään. Huidoin koiran joka kerta takaakiertoon. Lisää treeniä, koska himputin sylkkärin paikka voi tulla milloin vaan. Olipa harvinaisen vaikeaa.

Lysti on ollut "sen" oloinen viikon päivät. Luksi on vihjaillut toistuvasti. Toissapäivänä Lystillä alkoi "haluan kiihdyttää, sua viihdyttää" -viikot. Heihei viikonlopun agikisat, seuraavan viikonlopun agikisat ja sitä seuraavan viikon agikisat ja molempien toisen päivän agivalmennukset. No, onneksi Luksi korvaa ainakin osan. :)

2 kommenttia:

laura kirjoitti...

Hei pistätkö mulle uudestaan maililla/FB:ssa ne kisapäivät, en nyt äkkiseltään löytänyt viestiä, vaikka jossain niitä taisi olla. :D Jospa herra panomies lähtee tuuraamaan neiti juoksunarttua!

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Jep. :) Panomiehelläsi on hyvä vainu.