sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Jos metsään haluat mennä nyt...

Tänään olin Lystin kanssa Tuijan agilitykoulutuksessa. Huomiot:

 • Backlap vaati pari virkistyskertaa, sen jälkeen toimi hyvin ja Lysti kääntyi tiukasti.
 • Puomi-putkierottelu oli hakusessa, mihin vaikutti myös oman rytmitykseni hakeminen.
 • Takaakierto-niisto-persjättö toimii (vihdoin). En tiedä, onko se Lystillä nopeampi kuin toisen siivekkeen kautta kierrätys, mutta joissakin tilanteissa järkevin ohjaus jatkon kannalta.
 • Pitkän välin välistävedossa parhaimmalta tuntui persjättö. Sylkkäri-tyyppinen juttu ei oikein toiminut, vasta puolivalssilla sain Lystin vedettyä välistä.
 • Takana leikkaamisessa muistin rytmittää, eka kerralla tosin vauhti lopahti molemmilta, kun kiirehdin väärään aikaan.
Koska tämä rata tehtiin nollaratana, kokeiltiin myös toisilla numeroilla:

 • Saksalainen toimi. 
 • Takaakieto-niisto-persjättö toimi.
 • Suuntakäsky pelasi ja Lysti teki pienen tien. Ekan kerran se toimi tällaisessa tositilanteessa, hienoa!
 • Nyt putki-puomi-erottelu toimi.
 • Pakkovalssissa opin uutta, koiraa voi vedättää vähän kauemmas, jotta saa sille paremman linjan.
 • Valssi on edelleenkin kolmiaskelinen ohjaus eikä siihen kuulu peruutusta pikkuaskelilla. Kun valssasin oikein, ehdinkin paremmin seuraavalle esteelle.
Hyvä mieli jäi Lystin kanssa!

Muuten on ollut varsinainen hyvän onnen viikonloppu. Perjantaina olin Lykyn kanssa metsälenkillä. Lykky oli irti ja haisteli hyvin kiinnostuneena tienvieruspuskia, joten pyysin sen pois ja koira tulikin. Kohta se haisteli uudelleen ja hyppäsi kahdella loikalla hakkuuaukealle päin. Sain sen taas kutsusta pois. Katsoin, että kylläpä karkuun loikkii iso pupu. Vielä mitä, tällä pupulla oli mustavalkoinen kasvokuvio eli mäyrä se siellä! Jestas sentään. Googlailun perusteella mäyrä on kunnioitettava vastus, se voi painaa 20 kiloa ja on hyvä puremaan ja kynsimään. Koirat ovat tosiaan helisemässä sellaisten kanssa, päätyvät aina eläinlääkäriin ja osa menettää henkensä. Eihän sellaiseen nujakkaan uskalla väliinkään mennä, jottei itse pääse ommeltavaksi ja rabiesrokotuksille. En vahinkoja mäyrällekään toivo, joten jätetään tuo seutu nyt rauhaan. Mäyrä se sinne kuuluu eikä me. Hienoa kuitenkin, että Lykky tuli pois kutsusta eivätkä eläimet kontaktia ottaneet.

Eilen hajosi pyykkikone. Hirveän kolahduksen jälkeen koneen alta tuli vedet pihalle. Tyhjensin poistopumpun, josta löytyi pari muovinpalasta. Uudelleenkäynnistys ei auttanut, vaan kone alkoi haista palaneelle. Eikä ihme. Luukun aukaisemisen jälkeen kone näytti oikeasti hajonneelta, katso vaikka kuvasta. Rumpu on lähtenyt irti ja on nyt väärässä paikassa. Sisällä lilluu kolmet farkut, jotka pitää saada pois. Onneksi paikallinen kodinkoneliike lupasi rumpuun murtautua. Kun tuovat uuden, vievät vanhan avattavaksi liikkeen takahuoneeseen.Hyvää episodissa oli se, että oltiin kotona eikä jostakin palatessa olleet paloautot pihassa ja kaksi koiraa sisällä.

Ei kommentteja: