torstai 29. toukokuuta 2014

Molempien agilityt

Ryhmätreeneissä ei tänään koutsia ollutkaan. Yhteistreenissä menin Lystillä. Harjoitusten jälkeen jatkoin Lykyn kanssa.

Oli kolmosluokan rata, tai kuten treenikaveri sanoi: nelosluokan rata. Heti 2. ja 3. hypyllä oli tiukat käännökset siivekkeen ympäri, mistä putkeen, miltä kepeille avokulmaan niin, että koiran piti lähteä pujottelemaan takaisin päin. Seuraavaksi koira A:n ohi putkeen, hypyt kulmauksessa, A:lle (toinen putki-A-erottelukohta), tästä hyppy, päällejuoksu, putkeen, rengas, käännös 180 astetta, hyppy ja puomille. Hyppy, slalom, putkeen, hyppy, leijeröintimahdollisuus pituudelle ja putkeen, joka oli A:n vieressä.

Lysti oli aluksi vallaton ja testasi kontaktilta pomppaamistakin, mitä en sallinut. Tässä sitä niitettiin sunnuntain satoa. :/ Se kääntyi yllättävän hyvin tiukat käännökset. Kepeillä sillä oli hankaluuksia hahmottaa oikea pujottelusuunta. Putki-A-erottelut onnistuivat jokainen kerta. Takana leikkaamiset toimivat. Yhtä päällejuoksua se ei meinannut ottaa, vaan oli karata putkeen. Tehtiin me nolla toisella kierroksella ja kivalta tuntui silloin.

Lykyn kanssa keskityin taas ykkösprioriteettinä vireeseen ja hallintaan. Halliin mennessä se halusi edelle, vaikka olin käskenyt taakse. Otettiin sisäänmeno siksi uusiksi. Se haukahti kerran, josta toruin, sitten oli hiljaa. Ei varastellut. Kepit se hoksasi hyvin. Putki-A-erottelun se osasi myös. Kääntyy näppärästi. Pituuden leijeröinti oli vähän hankala alkuun, sitten sujui sekin. Hyvin Lysky lussutti Kongaa treenin jälkeen, piti sitä suussaan koko jäähdyttelylenkin ajan ja vasta autolla pompsautti pois suustaan. Sen kun lussuttaa. 

Ei kommentteja: