tiistai 27. lokakuuta 2015

Agilitya

On kätevää olla niin rankavammainen, ettei pysty tekemään edes 4 tuntia töitä putkeen. Jaan työpäivät mahdollisuuksien mukaan kahteen osaan. Tänään välissä oli kahden tunnin tauko, jona aikana kävin ulkoilemassa ja harrastamassa agilitya koirien kanssa.

Lystillä harjoitutin siivekkeen ympäri kiertämisiä takaa ohjaten. Minun pitää hetki malttaa, että se valitsee oikean suunnan, mutta silloin pyörii hyvin. Toisella kierroksella mentiin hyppy-putki-rataa, mikä oli helppo. Siinä oli muutama takaakierto. Lopuksi treenttiin kepit avokulmasta, kiersin leikkaamaan takaa. Kahdella kerralla koira tuli pois, sitten kesti. Palkkasin sen kuin Maailmanmestarin.

Lykyllä treenasin myös siivekkeen ympäri kierrättämistä. Se kääntyy pienemmin kuin Lysti. Myös rima kesti, vaikka jätin sen suorittamaan itsekseen. Hyppy-putki-radalla minun piti valita linjani ja rintamasuuntani juuri oikein. Lopuksi mentiin muutama kerta puomia ja keppejä. Lykky kesti takana leikkaamisen mainiosti, vaikka jouduin keppien aloituksen kiertämään.

Tuli pieni gulp-tilanne. Lysti ei siedä, että Lykky on ihan vieressä. Autohäkissä on molemmille omat puolet. Lykyn puolen ovi oli auki, kun kehotin Lykkyä sinne hyppäämään. Yllättäen Lysti loiskaisi vierestäni Lykyn häkkiin. Samalla myös Lykky reagoi käskyyn ja hyppäsi samaan häkkiin. Hetken ehdin miettiä, että kohta pyörii häkissä sarjakuvamainen rinkula ruskeaa ja mustaa ärinän säestyksellä. Eikä mitä, siinä 50 cm leveässä häkissä olivat molemmat pian rinta rinnan. Ilman ongelmia: "Ai sä halusit tälleen?" Hengitin rauhallisesti, pyysin koirat pois ja pakkasin ne omiin häkkeihinsä.

Sitten käveltiin, palasin töihin ja nyt on jäät niskassa.

Ei kommentteja: