lauantai 26. marraskuuta 2016

Darker

Olin molemmilla koirilla kolmella Sisko Pulkkisen radalla. Menomatka oli jännittävä, koska lähtö oli kukonlaulun aikaan ja valtatiellä miltei 10 cm lunta. Siinä lumituiskussa 60-70 km tunnissa ajellessa mietin, että tällä vauhdilla ajamista riittää. Ehdin kuitenkin enkä ollut ainut, jonka aikataulu heitti.

Eka rata oli hyppäri. Siinä oli okserilla kruunattu linja, mikä vei väärään putkenpäähän. En keksinyt siihen kunnon ohjausta ja niin Lykky sujahti sinne. Hylkäys. Lystin saattelin valssin pyöräyttämänä oikeaan putkeen. Tehtiin nollaa ihan loppuun saakka, kunnes hukkasin hetkeksi koiran ja se hyppäsi saman hypyn takaisin päin. Hylkäys. Tämä harmitti.

Toisella agilityradalla oli myös meille hankalia linjauksia. Lykky sai sekä puomin että A:n ylösmenolta vitoset, luulin, että otti. Muita virheitä ei tullutkaan, mutta kympillä ei juhlittu. Aika oli nopsa, vaikka pari kaarrosta tulikin. Lysti sai puomin alastulolta virheen, ei tosin varastanutkaan. Kepeille menemistä harjoiteltiin kahteen otteeseen, joten 15 vp siitä.

Kolmannella agilityradalla alku sujui Lykyn kanssa tosi sujuvasti 11. esteelle saakka, jossa se ei nähnyt kunnolla rimaa, mille viskileikkauksella yritin. Koira kielsi ja hyppäsi kohta. Sitten sitä alkoi risomaan, A:n alastulolta loikkasi, kuumui, minkä jälkeen kytkin ja vein pois. Jos hyvää pitää poimia, niin alku oli just sellaista kuin kuuluisi olla. Lysti pongasi keppien jälkeen sivusta renkaan, en vieläkään tajua, mitä sen päässä liikkui. Myöhemmin Lykyn viskileikkauspaikasta koira jatkoi maata kiertävälle radalle päätyen lopulta kauas puomille, joka käytiin suhaamassa u-putkesta vauhtia ottamalla ees taas ja juostiin maaliin.

Ei kommentteja: