torstai 5. elokuuta 2021

Ulkoilua - treenit - kisat - fysioterapia

Mennääs päivä kerrallaan.

Sunnuntaina ja maanantaina ulkoiltiin uusilla seuduilla.

Tiistaina kävin Giblin treenaamassa, taas lyhyesti. Teetin putki-puomi-erottelua, kontaktit ja kepitkin pariin otteeseen.

Eilen kisasimme kolme starttia. Radat olivat Mikkilän käsialaa, kivan vauhdikkaita, mutta myös vaikeita tulosten perusteella.

Ensimmäisellä agilityradalla nyhtäisin Giblin pois kepeiltä liian aikaisin. Yksi hyppy, jolle koira piti työntää, mutta kuitenkin estää poimimasta ansahyppyä, niin sen sain Giblin hyppäämään väärin päin.

Hyppärillä yhdessä kohtaa en osannut etukäteen päättää, teetänkö yhdellä hypyllä viskin vai persjätön ja lopulta en tehnyt kumpaakaan kunnolla, jolloin Gibli ajautui hypyn ohi. Kepeillä sain erkaantua hyvin ja Gibli pujotteli loppuun, kun sai rauhassa pujotella. Ihan radan lopussa aurinko häikäisi enkä nähnyt kunnolla hyppyä, minkä ohi Gibli tuli. Onneksi ei ollut nolla alla.

Tässä kohtaa ajattelin, että tästä kisaamisesta ei nykyään tule mitään.

Kolmannella radalla (agilityrata) tehtiinkin sitten nolla. Oli hankala keppikulma, ansaesteitä ja irtoamista vaativia osuuksia. Tultiin toisiksi. 

Hyvää:

  • Startit
  • Kontaktit
  • Pujottelu (jos ei ekaa rataa lasketa)
  • Giblin ohjautuminen
Kehitettävää: 
  • Laitapa ne kuulokkeet korville ja kuuntele musiikkia.
  • Treenaa Giblin irtoamista ja 1. ja 3. radan keppikulmat.

Tänään oli Giblin fysioterapia. Vasemmalla kaulalla tuntui edelleen arpialue, joka oli pehmentynyt huomattavasti. Niveltasolla liikkeet hyvät. Vasemman eturaajassa hauis- ja ojentajalihasalue lievästi kireämpi kuin oikealla. Lisäksi oli lievää pehmytosakireyttä lonkan koukistajien ja etureisien alueella. Vasemmalla ojentajalihaksen vieressä oli nuppineulanpään kokoinen nystyrä, joka ei tuntunut liittyvän lihaksiin tai jänteisiin, ehkä rasvapatti tms. Gibli sai fasciakäsittelyn ja laseria vasemmalle lavan ja kaulan liittymään. Huominen kevyempää liikuntaa, sitten normaalia elämää. Jatkokäynnit tarpeen mukaan. Lysti oli mukana seuraneitinä, seurasi maltillisesti Giblin hoitamista.

Ei kommentteja: