maanantai 30. lokakuuta 2023

Koronapäivä nro 8

Heräsin aamulla 6 tunnin yhtenäisten unien jälkeen. Nukuin yhdet päiväunet. Kaiken kaikkiaan olen yleisväsynyt ja käytännössä koko päivä meni yhä sohvalla maaten. Kävin autolla. Olin kompastua kolmeen otteeseen, koska jalat tökkivät maahan ennen kuin tajusin nostella niitä korkeammalle. Voi viedä hetken ennen kuin olen agilitykunnossa. Pahin ongelma on kuiva ärsytysyskä, joka on monessa mielessä ärsyttävää. Siihen pitää saada apua. Kun nyt ei tulisi takapakkia. Viikon kohdalla yleensä joudutaan sairaalaan.

Mietin yhtenä iltana, mitä kaikkea sairastamiseen liittyvää olen tarvinnut tämän sairastamisen, mitä olisin kaipaillut, ja mitä kotona olisi hyvä olla:

 1. Parasetamolia (nämä loppuu kohta, pitää hakea lisää)
 2. Naprometiinia, ibuprofeenia tai muuta tulehduskipulääkettä
 3. Otrivin Comp: nenäsumute, joka avaa nenää ja lopettaa jatkuvan nenän vuotamisen. Sen avulla sain nukuttua. Ei jatkuvaan käyttöön. Jotkin vannovat Duactin nimeen, mutta se ei ole ikinä minua auttanut.
 4. Närästyslääke, sitten kun on syönyt tarpeeksi pitkään em. tulehduskipulääkkeitä.
 5. Avaava astmalääke (valmisteet eroavat antidopingin suhteen, minulla sallittu)
 6. Reilun puolen metrin sentin paksuinen muoviletku pullohengitystä varten (tällainen oli sattumalta olemassa vanhastaan, rautakaupasta ostettu)
 7. 1-1,5 l pullo, minulta löytyi litran appelsiinimehupullo
 8. Kuumemittari, lukemia tarvitaan tilannearvioon.
 9. Nenäliinoja (sensitive)
 10. Nenäkannu ja siihen sopivaa joditonta (meri)suolaa
 11. Mynthoneita tai muita kurkkupastilleja
 12. Puuduttavat kurkkupastillit olisivat olleet in
 13. Hunaja on yllättävän tehokasta ärsytysyskään ihan vaan teelusikasta syötynä, vaikuttaa joskus heti. Siitä saa myös juotavaa, jos ei ole mehua tai teetä. Ei mene vanhaksi suorastaan ikinä ja säilyy huoneenlämmössä.
 14. Jäätelöä ei ollut, mutta olisi helpottanut kurkkukipua puuduttamalla ja viemällä turvotusta. Ehkä olisin keksinyt ottaa pakkasesta jäisiä marjoja, jos en olisi ollut niin kipeä.
 15. (Sylkikippo, yök, sen nyt saa improvisoitua mistä vaan.)
 16. Maskeja, näitä olikin tallessa. Pidin apteekin ulkopuolella käydessäni ja porraskäytävässä liikkuessani.
 17. Covid- ja/tai influenssatestejä. Kun tauti iskee, sitä ei niin vaan lähdetäkään jotakin testiä hakemaan. Koronan varmistamisella on se merkitys, että tehdään antiprofylaksiarvio eli tarvitseeko veritulpan estohoitoa vai ei. Koronan pandemian alettua hyytymishäiriöt tappoivat paljon ihmisiä, kun ei tiedetty niitä ehkäistä.
 18. Kattila höyryhengitystä varten, löytynee jokaiselta.
 19. Mehua, marjakeittoa, teetä
 20. Jotakin ruokaa, ja sitähän saa nykyään tilattua lisää.
 21. Koiralle on hyvä olla mietittynä joku hoitopaikka. Nyt Gibli on ollut hoidossa 5 päivää ja pitää kuulostella, milloin minusta on ulkoiluttamaan pientä ystävääni tarpeeksi. Tehtiin myös varajärjestelyjä avaimen kanssa siltä varalta, että joudun päivystykseen enkä ole kotona, kun hoitaja saapuu.

Ei kommentteja: