sunnuntai 7. elokuuta 2011

5,10 ja 0

Agi-kisoissa Lystin kanssa.

Ensimmäinen oli agilityrata, mukavan koukeroinen. Valitettavasti puomin alastulolla oli koiran korvat off-asennossa ja sieltä vitonen. Ei sillä ollut aikomustakaan pysähtyä. Aika -6.49 (nopein), 3.75 m/s, sijoitus 2.

Toinen oli agilityrata myös, sieltä 10. Virhe A:lta ja kepeiltä. Sapettaa, että kepeille lähetys oli tismalleen samanlaisesta kulmasta ja putkesta kuin perjantain treeneissä, annoin vielä Lystille tilaa hakea kepit. Lysti ratkaisi tilanteen haukkumalla ja laukkaamalla kierroksen tuomarin ympäri. Puomilla sain sen pysähtymään alastulolle kuten kuuluu, se vaati hitaasti takana kävellen "Lysti, osu, osu". Hyvää se, että A:n alla mennyt putki ei tuottanut erotteluongelmia. Sain yhden vastakäännöksen ympättyä radalle, uusi liike kisoissa tehtäväksi. Aika -0.87, 3.37 m/s, sijoitus jotakin.

Kolmas oli hyppäri, jolta tuli paljon nollia, meille myös. En ilmeisesti ohjannut tarpeeksi napakasti ja yhdessä kohtaa unohtui vekkaus, minkä vuoksi tuli pitkä kaarros. Nopeutta 4.07 m/s, miinusaikaa ei ole ylhäällä. Liian vähän, koska vain kaksi sai LUVAn ja me olimme kolmansia häviten noin sekunnin toiselle koirakolle. Nyrpeintä ikinä! Lähdössä oli päivän luokkanousujen ym. takia enää 10 koirakkoa, olisi nyt ollut vielä yksi (meitä hitaampi). Tuomari valitteli em. asiaa, kun ei voinut LUVAa antaa, mutta minkäs hän koirakkomäärälle mahtoi. Jotenkin olen luottanut siihen, että jos saamme nollaradan, niin aika kyllä riittää. Ei tällä kertaa.  Mitäs ei oltu nopeampia.

Sotasuunnitelma kontakteille: Treeneissä koira ne pääsääntöisesti ottaa, mutta kisatilanteessa ei, erityisesti A:n alastulo on hankala. Muutama teoria: 1. Kisoissa vire on niin paljon kovempi ettei hallintani riitä. 2. Koira ei osaa kisavireessä 2o2o:ta. Siispä treeneissä vire kaakkoon ja katsotaan mitä tapahtuu. Seuraavat kisat ovat näillä näkymin 2 viikon kuluttua kotosalla.

Pitää kait edelleen hyvä kaivaa siitä, että ei tule enää pelkkää hyllyputkea.

2 kommenttia:

Sirkku kirjoitti...

Jäipä pienestä kiinni! Harmittavia tuollaiset. Onnea kuitenkin hyllyttömistä kisoista, kyllä niistä kannattaa yhä olla iloinen :)

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Ei ole näköjään varaa löysäillä yhtään. Kiitos hyllytön-onnitteluista. :)