sunnuntai 21. elokuuta 2011

Video

Tässä on viimeisen radan video. Istuttaminen lähtöön ei ollut helppoa, ohjasin pituuden ohi ja kepeille vasta toiseen väliin. On aika upea fiilis, kun ei tehdä harjoituksissa tai pujottelukurssilla keppivirheitä ja kisoissa 2/3 radasta niitä löytyy. Edes ne kontaktit eivät ketuta niin paljon, koska eivät yhteistreeneissäkään viimeksi onnistuneet.


4 kommenttia:

Eeva kirjoitti...

Hyvältä meno näyttää, mutta minusta nuo on vaan niitä hallinta-asioita. Minä palautan lähtöön sadattelun kera, jos Gimma yrittäisi varastaa lähdössä (mitä tekee harvoin). Se varastaisi ihan takuulla useamminkin jos siihen antaisi mahdollisuuden tai hyppisi yli kontaktien tms. Eri asia on sitten nämä muut epäonnistumiset, joita tulee vaikka koira yrittää onnistua. Niistä en tietenkään rankaise. Mutta sinä tunnet koiran ja teet asiat sen mukaan. :)

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Olet oikeassa. Kontaktien suhteen olen vielä seilannut eri suuntauksien välillä ja lisäksi eri kouluttajat sanovat eri tavalla perusteluineen. Esim. kontakteista, että "ei luoda turhaa painetta", jos ehdotan takaisin käskyttämistä tai että eka kontaktivirheestä vien radalta pois (minusta se voisi Lystille olla opettavaisinta). Siinä on sitten vähän paha pullikoida "hankalana koulutettavana" että ei nyt oteta puomia uudelleen. Toisaalta Lystin hermot ja pehmeys vaikuttaa niin, että jos sille edes sanoo liian kovasti, niin hyppää puomilta pois ja alkaa liehitellä ja sitten voi mennä kuukausi siedättäessä.

Ajattelin opettaa Lystin peruuttamaan kontaktille ja saa peruuttaa sinne aina, kun on loikannut yli. Jos se saa aina uuden yrityksen alusta saakka, niin se on vain palkkaa (sillähän on tapana vapaana kentällä ollessaan rallatella puomia eestaas). Top-2:n toinen vaihtoehto on kentältä poistuminen.

Ja sinänsä tuo viimeisin lauseesi olisi järkevä toteuttaa treenissäkin, pitäisin pääni.

sarianne kirjoitti...

Jos Lystikin otti painetta niistä lähtökarsinoista? Aksulla oli myös vaikeuksia jäädä lähtöön kolmannelle radalle ja en oikein muuta keksi, kuin ne lähtökarsinat. Harmi nuo pari virhettä, muuten oli niin siisti rata! :)

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Meidän kanssa sattui x 2 viereiseen karsinaan vielä koira, joka vonkui ja riehui. Eihän sellaista pääse karsinassa karkuun kuten tekisi vapaalla alueella. Tuota kolmatta lähtöä ennen kaukana meni auto, jonka pakoputki paukahteli. Lysti oli muutaman sekunnin ajan lähdössä karkuun, luuli niitä laukauksiksi. Vien taas terveisiä lähtökarsinoista...