lauantai 6. elokuuta 2011

Kurssilaiset

Eilen oli Lykky pentukurssilla ja Lysti pujottelukurssilla.

Lykky harjoitteli hyppyä (korkeus 5 cm), nyt myös liikuin rinnalla. Se sai Lykyn aluksi katselemaan minua vaikka tarkoitus oli mennä vain kohti targetia. Tämä lähti kotiin opeteltavaksi. Putkea käyristettiin ehkä noin 60 asteen kulmaan, pentu ei välittänyt mutkistuksesta. Sarja hyppy - putki sujui. Rengas aloitettiin kevyellä harjoitusrenkaalla, jonka alaosa oli maassa. Ensimmäisen hypyn pentu meni koko hökötyksen ohi, siitä lähtien kaikki renkaan läpi. Tästä esteestä se innostui kovasti!


Lelun yllätys

Yleistä: On uskomattoman helppoa harjoitella koiralla, joka suhtautuu kaikkeen uteliaasti ja pelottomasti. Pentu piti targetin päällä olleesta ruokapalasta, mutta parasta taisi olla, kun sai opettajalta kiskaistua alustan leikkiinsä.

Muut koirat odottivat kentän laidalla yhden tehdessä. Lykky pysyi kauniisti kaverinani itse harjoituksen aikana. Vapaa-aikana mm. harjoittelimme katsekontaktia. Yksi pentu karkasi kahdesti luoksemme eivätkä aikeet olleet pelkästään ystävälliset. Jouduin sitä sohimaan pois ja pitämään puolustuskannalle kääntynyttä "antaa tulla, täältä pesee" -pentuani hihnassa selän takana. Hallista poistuessamme oven suussa oli tuijottava ja räkäisesti muriseva amstaffi (eri koira). Nappasin Lykyn syliini ja autossa ihmettelin miksen sanonut amstaffin omistajalle että menisi kauemmas oviaukosta vihaisen koiransa kanssa.

Sitten oli Lystin vuoro. Nyt treenattiin kepeillä irtoamista ja etäisyyttä. Lähestymiskulma oli juuri se Lystin "paha" avokulma, nyt putkesta, josta lähetin valssilla ja ilman. Lysti teki töitä hienosti, usko loppui kesken vain kerran. Opit minulle: 1. anna Lystille tilaa hakea kepit ja 2. verbaalisella kannustamisella on kova voima.

Tämän jälkeen oli kiva ajella isän ja hänen vaimonsa luokse täyden huolenpidon taloon. Kaiken kruunasi puukiukaan lempeät löylyt.

Ei kommentteja: