lauantai 15. joulukuuta 2012

Jumppaa, temppuja ja vähän enemmän ulkoilua

Lystillä on tänään 12. päivä leikkauksesta. Lenkkejä olen pidentänyt ja koira kiittää. Antibioottikuuri vti:oon kestää 14 vrk, joten sitä riittää vielä. Kertaakaan koira ei ole lirauttanut sitten viime viikonlopun. :) Onkin ihan eri fiilikset. 

Lysti kestää läheisyyttäni nukkuessaan paremmin kuin ennen. Ennen se saattoi nukahtaa lähelleni, mutta pienestäkin kosketuksestani murahti ja närkästyneenä siirtyi kauemmas. Nyt se nukahtaa ihan kiinni eikä häiriinny vaikka liikun. En tiedä selittääkö muutoksen leikkaus vai leikkauksen jälkeiset yöt, jolloin se könysi ja nukahteli sekavana ja kipeänä päälläni. Ehkä tällöin ymmärsi minun olevan vaaraton. 

Eilisiltana täällä oli yllättäen ilotulitus. Lysti meni aivan vauhkoksi. Se ravasi ympäri huushollia, yritti hakea turvaa erikoisista paikoista, välillä ryntäsi luo, sitten sinkosi eteiseen. Olin aiemmin ajatellut, etten tänä vuonna matkustaisi vuodenvaihteeksi evakkoon ystävättäreni mökille. Kun Lysti vapisi kauttaaltaan ja läähätti, muutin mieleni. Lähetin tekstarin ystävättärelleni, joka ystävällisesti lupasi taas mökkinsä käyttöömme.

Lykkyäkin olen jo käyttänyt pidemmillä kävelylenkeillä. Maanantaina sen riehumiskielto tulee täyteen. 

Rauhallisesti mötkylät ovat pötkötelleet, mutta hyvin on energiaa erilaisille jutuille: 

Sisällä molemmat ovat jumpanneet fysioterapeutin ohjeiden mukaisesti: laatikon yli kiipeilyä hitaasti, jalkojen nostelua seisoessa ja etujalat korokkeella. Omina ekstrajuttuina on treenitty peruutusta, maa-seiso-maata, istu-seisoa ja tasapainolautaa. Lystin bravuuri on kivuta istumaan liian pienelle tasolle. Lykyn kanssa tuli ilmi Jänesniemen koulutuksessa, että se ei reagoi "vapaa"-käskyyn. Se pitää paikkansa myös kotitreeneissä. Aika yllättävä juttu! Jatkamme vapautuksen harjoittelua. Suuntakäskyt Lysti jo jollakin tasolla osaa, mutta Lykylle opetan niitä myös. Vasemmalle kääntyminen on molemmille heikompaa - tokoilu/tottistelu on toispuolista. 

Viime talvena jäi lumikengät ostamatta, mutta nyt himoitsen niitä kovasti. Olisi koirille ja minulle oivaa liikuntaa, kunhan näistä pakkolomista selvitään.

Selkäni on ollut tosi viheliäinen. Ehkä liikunnan vähyys näkyy kivun lisääntymisenä, kun lihaspumput eivät kuljeta tarpeeksi verta (happea) hermoparoille. Olen yöt nukkunut pienissä pätkissä ja jostakin syystä kipulääke, mikä yhtenä tablettina väsyttää, valvottaa isommilla annoksilla. Eilen olin jo valmis raahustamaan kirran polille, että tehkää ihmeessä jotakin. Tulen niin kiukkuiseksi, kun en saa nukuttua, ja koko ajan pakottaa ja polttaa. 

Ei kommentteja: