keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Leikkauksen jälkeinen päivä nro 2

Viime yö meni taas paremmin. Raahasin illalla suosiolla petarin olkkarin matolle ja ujutin Lystille sangon päähän. Alkoi taas hirveä läähätys. Lysti ei voinut se päässä liikahtaa. Puoliväkisin sain koirani kyljelleen ja hetkeksi rauhoittumaan, kunnes se ponkaisi pystyyn. Tötterö päässä sillä vaan happi loppuu ja hirvittää. Otin tötsän pois, koira kiitti ja rojahti makuulle tyytyväisenä urahtaen. Käärin itseensä liimautuvaa sidettä paidan päälle alamahan ja takajalkojen ympäri, jotta ei yön aikana raplaisi haavaansa. Aamulla herättyäni koira oli ihan samassa asennossa kiinni minussa kuin nukahtaessani. Toivon edellisen yön läähätyksen johtuneen myös tötteröstä eikä kivusta.

Luin netistä vaihtoehtoisista haavasuojista. Uimarengas kaulassa näytti liian kapealta Lystille, kuono yltää sen yli. Näppärimmältä kuulostaa uimapuku - valjaat -yhdistelmä. Käyn tänään ostamassa  lahkeelliset alushousut tms.  ja näprään ne valjaisiin kiinni. Ellen saa parempaa ideaa.

Kipulääkkeistä vielä. Operaatioiltana en saanut antaa mitään, koska koira oli niin topakasti lääkitty. Lupa oli vasta eilisiltapäiväksi. Suositus on antaa 2-3 päivänä joka tapauksessa. Sama lääke vähentää haavan turvotusta, joten nopeuttaa paranemista. Olen antanut Lystille myös omepratsolia (mahahaavalääke), jottei saa stressistä herkkämahaisena mahahaavaa. Kovat pakkaset ovat vähentäneet huonoa omatuntoa Lykyn liikuttamisen vähyydestä. Sisäjumpista on sentään pidetty kiinni.

4 kommenttia:

Sarianne kirjoitti...

Lysti on kuvassa vähän harmistuneen näköinen :) Hyvä, että helpottaa jo!

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Joo, se on kuin vihainen talitintti lumimyräkässä. :) Parempi noin kuin surkeana kainalossa.

laura kirjoitti...

Onko sulla sellanen normitötterö, vai puhallettava uimarenkaan näköinen kauluri?

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Normitötterö. Olin ostamassa uimarenkaan näköistä, kun myyjän kanssa tajuttiin, että Lystillä on niin pitkä kuono, ettei uimarengas riitä estämään haavan nuolemista.