sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Tavoitteet vuodelle 2013

Kohta vuosi vaihtuu ja vietämme sen jälleen kesämökillä, koska Lysti ei raketteja kestä. On perinteisen yhteenvedon vuoro:

Mitä vuosi sitten tavoittelin ja miten kävi?


Lysti

Agilityssa tavoittelin nousua kolmosiin, mikä toteutui huhtikuussa. Nollaratoja tuli muutama. Meille ojennettiin yksi SERT-A, mikä oli iloinen yllätys. Minkäänlaista tulosvarmuutta ei löytynyt, hylättyjä ratoja kertyi tasaiseen tahtiin. Oma ohjaukseni oli jälkikäteen ajateltuna monesti erikoista, mutta niin oli ajoittain Lystin ohjautuminenkin. ;) Toisaalta moni hylkäys oli tosi pienestä kiinni. Katson taitojemme kohentuneen. 

Serti sykkyrällä kauluksen alla

Tokossa oli tarkoitus treenata satunnaisesti voittajaluokan liikkeitä, kokeisiin en lupautunut enkä niissä käynyt. Lajin harrastaminen hiipui.

Lystin sairastelu yllätti ikävästi. Alkuvuodesta se sairasti kennelyskän, jonka lasken vielä normaaliksi. Tassut oirehtivat pahasti huhti-elokuussa. Allergiatesteissä löytyi 28 positiivista löydöstä ja eliminaatiodieetti alkoi. Elokuussa koiraparkani sairastui suolistotulehdukseen vakavine imeytymishäiriöineen, myös haima-arvot nousivat ja paino laski 4 kg. Oli totiset paikat, kun syötäväksi ei tuntunut käyvän muu kuin riisi. Onneksi kypsät kananmunat ja seiti ovat sopineet. Tilanne on toistaiseksi rauhoittunut, paino on noussut. Joulukuun alussa Lysti leikattiin kohtutulehdus-/märkäkohtuepäilyn vuoksi ja steriloitiin samalla. Viaton kohtu jätettiin. Joulukuussa syötin antibioottikuurin virtsatieinfektioon. Vuoden aikana tehtiin varmaan kisoihin osallistumisten peruutusten Suomen ennätys. Pahiten kirpaisi agilityn SM-joukkuekilpailupaikan peruminen rikkonaisten ja aristavien tassujen vuoksi.Kuva (c) Kepeätaival


Lykky

Tavoitteissa oli yleistapojen koulutus. Sitä voimme jatkaa. ;)

Toko- ja tottistaitoja kartutimme suunnitelmien mukaisesti tärkeimpänä painopisteenä sopivan korkea vire. Syksyllä harjoittelimme koekestävyyttä ja erityisesti paikkamakuuta erilaisissa häiriöissä. Koetavoitteita ei ollut enkä keskeneräisen tuntuisella koiralla kisannut.

Agilityssa sain Lykyn estevalmiiksi. Kisasimme kolmet kekkerit, saldona 4 x hyl, 2 x 10 vp ja 1 x 15 vp nopeilla ajoilla. Palasimme treenaamaan, koska rimoja tippui 1-2 per lähtö ja koira tuntui ohjauksellisesti keskeneräiseltä, vaikkakin paljon valmiimmalta kuin Lysti uransa alussa.

Viestitreenit vaihtuivat jälkeen, koska en enää saa poikaa motivoitua metsään. Muutama esineruutu tehtiin.

Syksyllä Lykky kävi puruissa kasvattajansa luona. Sillä olisi ominaisuuksia suojelukoiraksi. 

Terveys: Luuston kuvautin elokuussa, oli kyynärien, lonkkien ja selän osalta priimaa. Eläinfysioterapeutti totesi koiran hyväkroppaiseksi. Kennelyskä iski alkuvuodesta ja joulukuussa.

(c) EJP

Minä

Tavoitteenani oli välttää selkäleikkaus ja isommat haaverit, missä onnistuin. Selkä tosin huononi, kuten oli oletettavissa. Siirryin tekemään etätöitä, mikä helpotti selkääni välittömästi. 

Yhtenä tavoitteena oli kehittyä ohjaajana ja keskeyttää rata, jos Lysti loikkii kontaktit: Keskeytin 8 kisaa kontaktien takia. Kävin ulkopuolisilla kouluttajilla, vedin agilityn alkeiskurssin ja toimin koetoimitsijana.

Laura antoi minulle Luksin kisakaveriksi agilityyn, kun Lysti sairasti tassujaan ja Lykky oli vielä liian nuori kisaamaan. Kisasin kahdet kisat, niistä saimme 2 nollaa. Teki hyvää päästä kisaamaan - ja maaliin ilman virheitä. Oli kiva olla Töpsön pari. Syksyllä iski aikapula: Luksin kanssa olisi kuulunut harjoitella, Lykky tuli kisaikään ja Lystin kanssa pääsin taas radoille. Oli priorisoitava, joten keskityin omiin koiriini.

(c) Terhi Kahila


Tavoitteet vuodelle 2013

Toivon kaikille mahdollisimman paljon terveyttä.

Lysti
  • Agilityssa 0-tuloksia, lähdöt ja kontaktit kuntoon. Jospa jonkinlaista tulosvarmuutta tai tasaisuutta ilmaantuisi. Jos saisimme kevätkaudella vielä pari nollaa agilityradoilta, olisi yksilö-SM-kisojen vaatimukset täytetty. Tätä en laita tavoitteeksi, jottei tule liikaa paineita.    
  • Lysti pitää jäljestämisestä. Jos laji minuunkin oikein nappaa, voisin harkita erikoisjälkeä, missä ei ammuta.
Lykky
  • Agilityn jatkaminen, rimaprojekti jatkukoot, nollia saisi tulla edes 1. luokasta
  • Tokon alokasluokasta ykköstulos
  • BH
  • Jälkitreenien jatkaminen
Minä
  • Selkäleikkauksen lykkäys 
  • Kehittyminen ohjaajana harrastamissamme lajeissa ja yleensä koirien parissa. Hakeudun ulkopuolisiin koulutuksiin mahdollisuuksien mukaan. 

2 kommenttia:

Sari/Mustiaiset kirjoitti...

Monenlaista on vuoteesi mahtunut. Näin ulkopuolisin silmin katsottuna saldo jää kuitenkin rutkasti plussan puolelle - eikö? Jos jossakin onnistuit erittäin hyvin, niin alkeiskurssin vetämisessä! Ehdottomasti paras ja silmiäavaavin agilityn alkeiskurssi millä itse olen ollut. Toivotan mitä parhainta tulevaa vuotta - tuokoon se tullessaan iloa, valoa ja menestystä!

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Kiitos Sari kauniista sanoistasi. Mikäs siinä oli kurssia vetäessä, kun oli niin motivoituneet ohjattavat! :)

Totta, tuon yhteenvedon luettuani tunnen jääneeni plussan puolelle.

Sinulle, Inkille ja Koksille toivon myös kaikkea hyvää tulevalle vuodelle!