lauantai 6. helmikuuta 2016

Urakoimassa

Olin tänään agilitykisoissa molempien kanssa. Alun perin ilmoitin Lykyn hyppärille & agilityradalle ja Lystin kahdelle agilityradalle. Näin minulla olisi ollut kaksi koiraa vain keskimmäisessä kisassa. Myöhemmin tajusin, että jos haluan kitkeä Lystin lähdöstä varastelua, minun on paras tehdä se hyppärillä, joten ilmoitin sen myös hyppärille. Lykky oli nro 11 ja Lysti 30. Hyppärillä välistä puuttui useita koiria, joten vaikka aika liukkaasti palautin Lykyn autolle, Lysti piti riisua sukkelaan, jotta ehdin sitä vähän lämpätä kuulutuksia kuunnellen.

Tuomarina oli Arto Laitinen. Pidän hänen radoistaan ja nytkin ne olivat mukavia.

Hyppärillä oli alun valssikiemuroiden jälkeen kepit. Huusin Lykylle keppikäskyä enkä kuullut edes omaa ääntäni, sillä juuri sillä hetkellä hallissa raikui koirien haukkumakuoro. Lykky jatkoi hypylle ja se oli hylkäys. Myöhemmin radalla olin kerran väärässä kohtaa ohjaamassa, jolloin Lykky haki väärän hypyn. Muuten tehtiin tuomarin suunnittelema rata.

Kohta yritin Lystillä samaa rataa. Nollalla mentiin pitkälle, kunnes jouduin takana leikkaamaan putkella. Normaalisti vauhdilla putkiin imevä Lysti ehti nähdä suuntani muutoksen, kurvasi putken suulta sen verran, että sai kiellon. 5 vp siltä radalta.

Agilityradalla piti heti keppien jälkeen kääntää koira suoran putken toiseen päähän. Sitä seurasi takaakierto, A, hyppy, putki, miltä keinulle. Sen jälkeen mentiin slalomia, uusi takaakierto ja putki-puomi-erottelu. Lykky teki tähän saakka nollaa. En odottanut, että se lukitsi puomin, joten tästä hylkäys (ja kotimatkalla ohjausidea, joka olisi tämän virheen vienyt). Muuten nolla. Tämä rata tuntui hyvältä. Saatoin juosta vapautuneesti ja Lykky piti rimat ylhäällä. Se myös otti kontaktien ylösmenot ja alastulot hienosti, vaikka tuntui niin ruudikkaalta startissa, että epäilin käskyjeni voimaa.

Lysti hylkääntyi samalla radalla keppien jälkeen. Se ei tullut ohjaukseeni, vaan sujahti taakseni väärään päähän putkea. Muuten sekin olisi tehnyt nollaa.

Kolmas rata oli agilityrata, johon osallistuin vain Lystillä. Lysti otti kontaktit hyvin ja tuli ohjauksiin muutenkin kivasti. Maalissa tuuletin nollaa. Turhaan. Tuomari oli antanut virheen A:n alastulolta. Joko sanoin, että otti päähän? Pitää toivoa, että joku kerta maalissa luulen, että tuli vitonen, mutta onkin nolla, kuten on joskus käynytkin. Kait joku jossakin jonkin tasapainon näihin laskee? ;)


En nyt oikein tiedä, miten pitäisi suhtautua kahdella koiralla kisaamiseen. Kivempaa se joka tapauksessa näin on kuin kisata eri luokissa eri päivinä. Toisaalta tällä systeemillä en ehtinyt nähdä muiden suorituksia kuin vasta viimeisellä radalla. Niistäkin oppisi. Toivon, että saisin Lystille 2 agilitynollaa sukkelaan, jotta voisin jättää sen hetkeksi kisatauolle ja keskittyä enemmän Lykkyyn. Lykyllä kannattaa jatkossa kisata kaikki startit. Nytkin tuo kolmas rata jäi kutkuttamaan - ehkä just se olisi ollut Lykylle sopiva?

Rataantutustumisessa keskityin vain Lykyn ohjaamiseen. Koiran vaihdettuani mietin, mitä muutan Lystille. Lystiä kiritin enemmän ja ohjasin jämäkämmin. 

Päivän hyvät
  • 5 ehjää rataa, joissa jokaisessa yksi pikkuvika.
  • Lystin ja Lykyn kontaktit
  • Rimat
  • Kepit molemmilla
Kehitettävää
  • Muista olla Lystille jämäkämpi!

Ei kommentteja: