lauantai 15. lokakuuta 2016

Mitähän tässä tekisi?

Huittisen Anne oli tehnyt radat, joissa koiran piti irrota, ohjautua kauempaakin takaakiertoon, osata hankala keppikulma, välttää muutama ansaeste - ja ohjaajan juosta. Nollia ei tullut paljon, 4 per startti ja koiria oli noin 40. 

Lykky lähti noin kahdeksantena ja Lysti 20 koiraa myöhemmin. Sopivat välit. Ehdin lämmitellä ja jäähdyttää molemmat ja lisäksi katsoa radan rakentamista.

Ekalla agilityradalla Lykky varasti kolmantena olleen puomin alastulolta ja ansaitsi tempullaan express-kyydin maaliin.

Lystikään ei ottanut kunnolla puomin alastuloa. Muuten mentiin hyvässä rytmissä ja koiruus löysi kepitkin hankalasta avokulmasta. Vitosella oltiin viidensiä.

Toisella agilityradalla Lykyn tassu ei osunut kunnolla puomin ylösmenolle. Rata vaati irtoamista - ja Lykkyhän irtosi. Silti mulle tuli kiire. Muita virheitä ei tullutkaan. Vitosella viidensiksi.

Lysti ei irronnut ihan tarpeeksi hyvin, vaan kääntyi edellä mennessään minua kohti - hyppäsi väärän hypyn - ja siinä kohtaa hylkäys. Hylkäys kertaantui myöhemmin, kun jotenkin ei vaan oltu samalla kartalla.

Hyppärillä jätin Lykyn lähtöön. Olin toisen esteen eli pituuden kohdalla, kun koirani juoksi ohi ja hyppäsi olettamansa kolmannen hypyn, mikä oli väärä. Toruin, kytkin ja taas Lykkyä vietiin maaliin. 

Lystin kanssa olin ajoissa ja flown vallassa tehtiin rataa. Yhden putken jälkeen muuri oli tyrkyllä, unohdin putkijarrun ja siinä meillä oli hylkäys. Muuten rata oli mainio, Lysti hyvä ja fiilis kiva.

Kotimatkalla mietin, että nyt ei harjoittelu, taito ja kisaradat kohtaa. Treeneissä tehdään helppoa nollaa eri vaihtoehdoilla - kisoissa tulee molemmille jotakin. Treenien pitäisi olla vaikeampia ja haastavampia, ehkä kisamaisempia. Lähimmät hyvät valmennuspaikat ovat vähintään kahden tunnin ajomatkan päässä. Tällä niskalla ja selällä ei niin vaan matkusteta treenaamaan. Ehkä treenaan liian vähän yleensäkin? Yhdellä viikkotreenillä ja kisoilla ei ainakaan nyt olla pärjätty. Kolmas syy on ollut selkä ja niska. Ohjauksia on karsittava ja juoksu on varovaista. Jos haluaa pärjätä, pitäisi satsata enemmän. Voinko? Pystynkö? Kannattaako? Vähennänkö kisaamista?

Joka tapauksessa hyl-5-reissut ovat turhauttavia. Tänäänkin kuudesta startista tuli 4 hylkäystä ja 2 vitosta. 2 hylkäystä vieritän Lykyn niskaan, ryökäle varasti lähdöstä ja puomilta. Lystin hylkäykset johtuivat ohjauksestani. Lykyn piikkiin laitan puomin ylösmenon vitosen, niin paljon kuin sitäkin on hinkattu. Olisi Lystikin saanut puomin alastulon ottaa. Jotakin positiivista: Lykky piti kaikki rimat ylhäällä, sen, mitä ehti hyppiä. Lysti onnistui kepeillä joka kerta.Niskastani voisin kommentoida sen verran, että uusien jumppa- ja venyttelyohjeiden sekä muiden hoito-ohjeiden myötä kipu on hellittänyt huomattavasti ja pää kääntyy paljon paremmin. Että jos on jotakin vaivaa, niin kannattaa hakeutua kunnon asiantuntijalle mahdollisimman pian.

Ai niin, annoin molemmille eilen matolääkkeet. Lykky on aika kapoisassa kunnossa. Suljetaan nyt matovaihtoehto pois.

Ei kommentteja: