tiistai 13. marraskuuta 2012

Hellä kuin kaivinkone

Lykky on treenannut tottelevaisuutta. Eilen tien pätkällä ja tänään häiriötreeneissä pk-kentällä. Seuraaminen alkaa palautua painamattomaksi. Tänään huomattiin, että Lysti pysähtyy usein noin 10 askeleen jälkeen, liekö kohta, missä yleensä palkkaan? Ehdottomasti täytyy alkaa etukäteen suunnitella satunnaiset askelmäärät, mitä seuruutan. Tänään vilisti yhtä aikaa neljä koiraa kentällä, muutaman kerran Lykky vilkaisi muita, sitten pysyi taas kontakti.

Seuraamisesta pysähtyminen tuntuu nyt vahvistuneen. Istumaanmeno myös hyvä. Maihin en ole litimärkään maahan nyt käskenyt. Ehkä pitäisi, mutta en vaan ole niin tehnyt. 

Sisällä ollaan lankun pätkällä treenattu kontakteja, erityisesti alastulon vapautusta. Ruokapalan laitan matolle ja vapauttelen koiraa liikkeestä tai liikkumatta. Hyvin tuntuu sisäistäneen "vapaa"-käskyn. Huomenna agi-kentällä päästään ihan oikeisiin olosuhteisiin kokeilemaan joko taito palautui.

Tänään treenin jälkeen kävin Lykyn kanssa kauppakeskuksessa ensimmäistä kertaa. Lattia oli varmaan vahattu, koska oli tosi liukas. Koira haisteli innokkaasti ja kulki häntä pystyssä. Pyysin kerran sivulle ja siinä se kontaktissa napotti. :)

Lystin kanssa olen keskittynyt kunnon kasvattamiseen. Senkin kanssa on lankulla leikitty, mutta ulkona on tehty pidempiä lenkkejä Lykyn kanssa tai ihan keskenämme. 

Otsikko tulee tämän päivän leikeistä. Ennen pk-kentälle lähtöä Lykky innostui painimaan kanssani, nujusi vasten, mallasi kitaansa olkavarttani ja yritti pysyä hellyyden puolella. Poika totesi katsoessaan, että Lykky on hellä kuin kaivinkone. :)


Ei kommentteja: