keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Minäkiii!

Lykyn kanssa olen peltotottistellut.
  • Seurauttanut olen pidempää pätkää, koska koira jostakin syystä pysähteli noin 9 askeleen jälkeen. Palkkaustaajuuteni? Lykky on siitä velho, että seuratessaan ottaa katseestani vihjeet. Jos vilkaisen maahan, koira on heti maassa. Tämä on herättänyt hämmästystä treeneissä "Miksi se meni maihin?" -"No, kun vahingossa vilkaisin maahan." Jos katson yhtään ylemmäs, se pysähtyy. Olen nyt tarkkaillut omaa katsettani. Kun pidän sen vasempaan etuviistoon, niin että just silmänsyrjästä näen koiran kuonoa, Lykky pysyy seuruupaikassa. Kulmia, täyskäännöksiä, juoksuja, pysähdyksiä ja hidasta käyntiä oli nyt kuvioina. Hitaassa käynnissä koira tykkää niiailla enkä ole vielä varma kävelenkö nopeahkolla rytmillä lyhyitä askelia vai lompsinko harvakseltaan normaaleja askelia. Painamisongelma on jäänyt pois. 
  • Jääviä olen ottanut juoksusta. Hyvin se tekee. :) Seisahtumisesta on jäänyt upea fiilis parina päivänä.
  • Noutoa olen palautellut mieliin. Sain leikkitreenillä otteen ja asenteen niin hyväksi, että koira tosiaan piti kapulaa palkkanaan. Vaihdoin kapulan eilen kahdesti leuan alta narupalloon. Toisella koira jäi vähän kauemmas kyttäämään, korjasi sitten itse ihan eteeni, tästä palkka. Narupallo leuan alla -systeemiä ei kannattane jatkaa.
  • Lopuksi olen piilottanut lelun esineruutuun. Hyvin koira tallotun ja tallaamattoman alueen erottaa ja löytää hukatut tavarat. 

Kotona on jatkettu jumppaa fysioterapeutin ohjeiden mukaisesti. Lykyn tasapaino edistyy. Lysti on saanut tehdä samat jutut, ei ne sillekään pahaa tee vaikka on selvästi edistyneemmällä tasolla.

Tänään vuokrasin kauempaa agihallin, kun ei tuohon "omaan" voi koiria viedä. Lysti teki lyhyen ratapätkän ja kontaktit eikä muuta, koska pääsee huomenna valmennukseen.

Lykyn kanssa tein hyppytekniikkaa. Puomia ja keinua tehtiin myös, niissä priimat toistot. Kokeilin samaa ratapätkää kuin Lystille ja pari rimaa tipahti. Ei kuitenkaan enempää, mutta siinäkin tarpeeksi. No vastahan tässä on vajaa viikko hyppyihin paneuduttu.

Loppuun säikähdysosio. Olin Lystin kanssa hallissa. Kesken treenin seuraamme tupsahti Lykky! Se juoksenteli ympärillämme, että tehdään kolmisin! Lystille yhteistreeni olisi sopinut myös. Hetken mietin, mitä Lykky on tehnyt päästäkseen seuraamme. Autohäkin oven se oli avannut. Auton takakontti oli raollaan, joten se ei ollut ongelma. Hallin raskaan metallioven se on raapinut tai työntänyt kuonollaan auki. Onneksi ei minnekään muualle juossut. Olisi ollut kamalaa palata tyhjälle autolle. Tuolla ei aivan vieressä ole vilkasta tietä, mutta liian lähellä joka tapauksessa. 

4 kommenttia:

Sarianne kirjoitti...

Oho! Lykkypä on ollut kätevä tyttö! :DD Kunnon houdini! Onneksi juoksi sisälle halliin mukaan treeneihin, eikä minnekään muualle.

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Älä muuta virka. Olisin kuollut järkytyksestä, jos auto olisi ollut tyhjä sinne palatessani.

Hanna kirjoitti...

Me treenataan myös tasapainoa tasapainolaudalla, melko hauskaa puuhaa :)

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Me ollaan Lykyn kanssa vasta nyt kokeiltu tasapainolautaa tavallisen laudan jälkeen. Minusta kaikki tuollainen jumppa on kivaa ekstraa yhdessä puuhaamista. :)