tiistai 1. tammikuuta 2013

Perinteinen mökkeily

Ystäväni lainasi jälleen kesämökkiään uudeksi vuodeksi. Siellä kuulimme noin 20 raketin poksahdusta, ei nähty yhtään. Voisi sitä tietysti jotakin muutakin vuoden vaihtuessa tehdä kuin erakoitua, mutta kauhealta tuntuisi Lysti hylätä hädän hetkellä. Pari viikkoa sitten pidemmän tulituksen kuullessaan se meni aivan sekaisin, nyt ehti tasaantua välissä levolliseksi.

Mökin lämmitys alkoi +4 asteesta, edellisen päivän esilämmityksen ansiosta. Oli hirmuinen tuuri, että sattui lauhat ilmat - mökki ei niin nopeasti kylmentynyt. Pimeä tuli aikaisin. Aika kului mukavasti puuhastellessa, mökkiä lämmittäessä, koirien kanssa ulkoillessa, radiota kuunnellessa ja lukemalla. Sain hyvän irtioton tietokoneesta ja televisiosta.

Illalla jähmetyin puoleksi tunniksi sohvalle kohdattuani toivomani näyn: Lysti yllättäen hyppäsi Lykyn ja minun väliin pötköttämään ja nukahti siihen kuono Lykyn reidessä kiinni. :)

Kuvia otin ilman salamaa pikkupokkarilla. Ovat epätarkempia, mutta kuvaavat paremmin tunnelmaa.

Lysti verannalla

Lykky haaveilee laiturille menemisestä (salama, poikkeus)

Lykky menossa saunaan

Koirat juoksivat ulkona, muistivat vanhan leikkinsäkin: Lysti ajaa, Lykky juoksee karkuun. Niiden kirmatessa haaveilin jälleen rantametsätilasta.Lykky repi johonkin ylä-/ranneanturansa. Verta tuli aika reippaasti. En heti löytänyt haavaa ja käpälöin kauhuissani koiran mahaa ja rintakehää, peläten löytäväni sieltä kannon tekemän reiän. Onneksi veren lähteeksi paljastui pelkkä antura, johon käärin talouspaperia, minkä sidoin  kumihanskalla - teippiä kun ei sattunut matkaan. Saisi aina olla ensiapupakkaus matkassa.

Lopuksi laitan kaksi lähikuvaa tervusta, joka on tiputtanut karvansa. Luulen, että tällaisella turkilla ei mehtämiehen sertiä (H) tipahtaisi:

Lystin kaulaa edestä

... ja takaa
Kyllä siinä on vähän kissaa.

2 kommenttia:

Satu kirjoitti...

Lukuunottamatta haavaa teillä taisi olla mukava vuodenvaihde. Nyt kun Topi on kuuro, meillä ei ole enää paukkuarkaa koiraa; kaikki vain makoilivat ja nukkuivat rauhassa. Onnellista vuotta 2013 teille!

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Teillä on sitten jo normaalia. :)

Minulla oli kivaa, jossakin sisimmässäni asuu eräihminen. Lystille täytyy suunnitella kuulosuojaimet, en tohdi vielä kuuroutumista toivoa. ;)