perjantai 22. helmikuuta 2013

The beat was strong.

Eilen kävin molempien kanssa agilityssa. Jäi kökkö fiilis, olin huono. Lohdutin itseäni sillä, että muinoinkaan estetunneilla ei vaan aina sujunut. Seuraava tunti saattoi olla parempi. Joskus vaan elävien olentojen biorytmit kulkevat eri tahtia. Eiks niin?

Molemmat koirat olivat kahdesti radalla. Niiden pyörityksessä oli hommaa, kun yksikin on minulle tarpeeksi. Mutta kummanko olisin jättänyt pois? - Lykyn kanssa tarvitsen apua enkä Lystiä halua jättää vähemmälle, koska se sentään on kisaratsuni. Mutta pääsyy fiiliksen tipahdukseen oli se, että Lykky syttyi tosissaan agilityyn ja minulla oli tunne kuin olisin ollut lapiolla sammuttamassa tuhannen neliökilometrin metsäpaloa. Kovalla tuulella. 

Rata oli kiva. Alussa koiran pystyi joko 1. ottamaan pakkovalssilla kakkoshypylle ja jatkaa u-putken aukkopuolta kepeille tai 2. tyrkkäämään koiran kakkoshypylle takaakiertoon ja rientää u-putken "nurjaa" puolta.

Kaksi hinkattavaa kohtaa löytyi. Kepeillä oli otettava sivuttaisetäisyyttä ja niiden jälkeen syötettävä koira nopeasti putkeen A:n ylösmenon taakse, jotta ehti persjättöön jatkoon. Putki teki A:n alla pari mutkaa, mikä armahti vähän. Jos kepeillä ennakoin käännöstä yhtään, jäi pujottelu kesken ja jos rintamasuunta yhtään vinksahti, oli koira A:lla. Ja Lykky luki rintamasuuntaani millin tarkasti. Jos olin hidas tai väärässä kohtaa, persjättö oli haave vain. Tämä kohta vaati molemmilta koirilta toistoja - ja minulta tuplatoistot. Toinen ongelmapaikka oli slalom-välistäveto-kuviossa. Aloin liian aikaisin ohjata välistävetoa, jolloin en ohjannut hyppyä kunnolla, jolloin koirilta jäi hyppy hyppäämäti.

Lysti *KLIK* (jos video on ihan suhero, kannattaa klikata asetuksista laadukkaammaksi) kiihtyi aika hyvin ja hyppäsi A:lta kuten kisoissa, joten pääsin siihen puuttumaan. Kun olen Lystiä pitänyt jäykkänä kääntymään, se sai nyt pinnat rimatarkoista jaloistaan ja siitä, että hyppää  tarvittaessa miltei sivuttain. Se ampuu putkiin kaukaa ja lujaa, missä säästetään aikaa. Hyvä Lystikki! Keinua yritetään yhä saada nopeammaksi.

Lykky *KLIK* kävi aivan liian kierroksilla, johtui ehkä osin siitä, että otin Lystin ensin(?). Ehkä juoksutauollakin oli vaikutusta. Rimoja lenteli, mikä harmitti eniten. Osa rimoista johtui ohjauksistani, kiirehdin seuraavalle esteelle, kun Lykky suoritti edellistä, jolloin sillä tuli kiire ja rima lensi. Tässä kohtaa on vaikeaa hakea tasapainoa, milloin suoritan koiran kanssa hyppyä ja milloin voin jatkaa matkaani ja jättää koiran tekemään. Jälkimmäistä Lykky saisi ainakin joskus kestää. Aika vaikeita hyppykulmiakin oli, menevät nekin treeniin. Sain nyt vähän myönnytystä sen ohjaamisesta, ei se helppo ohjattava ole.

Lykky näytti lopulta väsähtävän koheltamisestaan, joten ei nuorta koiraa uupuneena koulutettu, vaikka intoa sillä olisi piisannut. Tähän saakka olen päässyt helpolla, mutta jos Lykky jatkossa tuollaiseen kiihkoon nousee, olen tosi pulassa radalla sen kanssa. Pitäisi osata nostaa omat jämäkkyyslukemat tarvittaessa pilviin.

5 kommenttia:

Sarianne kirjoitti...

Aina ei suju! Joskus vain on huonoja päiviä: ohjaajalla tai koiralla tai ohjaajalla ja koiralla. Minullakaan ei meinannut eilen meinannut sujua. Ehkä ensi viikolla paremmin? :)

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Pidetään peukkuja. :)

Piia kirjoitti...

Ihanaa katseltavaa Lykyn videoita niin aktiivinen ja nopea :) Kadehdin ;)

Virpi kirjoitti...

Heii, tosi mahtavan vauhdikasta menoa!

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Kiitos Piia ja Virpi!