tiistai 19. helmikuuta 2013

Tottista ja yhteiskävelyä

En ehkä tänne ole kirjoittanut, että Lykyn hihnakävelyharjoitusten aikana olen ulkoiluttanut koirani erikseen. Lysti nimittäin ottaa Lykyn komentamisesta niin itseensä, että liimaantuu vasempaan reiteeni seuraamaan, mistä pitää erikseen kehuen vapauttaa, jolloin vasta ilme kirkastuu ja häntä heilahtaa. Olen siksi Lystiä säästänyt.

Mutta koska haluan tehdä elämässäni muutakin kuin ulkoiluttaa koiria vuorotellen, astuin toissapäivänä ison askeleen kohti tuntematonta. Lähdin molempien kanssa pitkälle kävelylle. Joku on viisaasti todennut, että kahden koiran kanssa opetat ensin molemmat erikseen ja sitten vielä yhdessä - ja on  oikeassa. Lykky oli sitä mieltä, että saa olla oma villi itsensä, kun Lysti tuli seuraksi, joten jouduin puhuttelemaan nuorikkoani vakavasti muutamaan otteeseen. Olin vähällä jo luovuttaa, mutta koska kyseessä on koko perheemme, lähiympäristömme ja perhosensiipiteorian perusteella koko maailman tulevaisuuden hyvinvointi, en hellittänyt. 200 metrin jälkeen sitkeyteni palkittiin. 

Olen nyt 3 päivänä ulkoiluttanut koiria yhdessä ja nauttinut. Koirat saavat tuplamäärän liikuntaa samalla vaivalla. Yksi tähtihetki oli toissapäivänä. Vastaan tuli räyhähengen valtaan joutunut koira. Sanoin molemmille vuffeilleni "nätisti" ja seurasin iloisena, kuinka ne ryhmittyivät vasemmalle puolelleni vierekkäin eikä kumpikaan provosoitunut tai jälkikuikuillut. Tilanteen todistajaksi sattui samaan suuntaan kulkenut sauvakävelijämummo, joka kommentoi meitä positiiviseen sävyyn. Kun saisin saman pidettyä.

Olen tottistellut myös. Hiljaisella ja leveällä polulla Lykky seurasi, harjoittelimme 180 asteen käännöksiä, muut käännökset eivät mahdollisia olleetkaan. Jäävät teetin kävelystä ja juoksusta, normaalisti ja BH-tyyliin. Luoksetuloja otin kaksi. Oikein hyvä oli Lykky. 

Lystin kanssa tokoilin pitkästä aikaa. Tehtäväksi valikoitui luoksetulo pysähdyksen ja maihinmenon kera. Lysti on aina ollut juuri tässä liikkeessä hyvä. Ekalla tarvitsi kahdet käskyt, mutta toisella leiskautti upeasti. Se leikki innolla fleecenarulelulla ja kantoi lelun lopulta kotiin saakka. Jäi niin hyvä mieli. 

Sitä paitsi nyt paistaa aurinko ja päivä piteni tunnilla taas viikonloppuna. Kohta lähtee jäät järvistä! 

2 kommenttia:

Sarianne kirjoitti...

Meillä _vilahti_ aurinko. No, sentään pari päivää on taas satanut lunta veden ja rännän sijaan.

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Tänään taas uutisoitiin harvinaisen pimeää talvea. Syystäkin!