sunnuntai 31. elokuuta 2014

"Hyvää iltapäivää hyvät koiraurheilun ystävät."

"Ja tervetuloa Heinolaan seuraamaan agilitya. On pilvistä, lämpötila on 12 ja tuulee pohjoisesta. Täällä on kuulemma aina ollut hellekisat, oli ne sitten touko- tai syyskuussa, mutta nyt taika on murtunut ja tässä on takakontista kaivettu pilkkihaalari päälle, jotta tarkenee kuuluttaa. Onneksi välipalaksi voi hakea muurinpohjalettuja.

Seuraamme jälleen Lystin menoa ja siellähän se lähdössä jo odottaakin. Rataa on muutettu minien jälkeen ja siinä on monta putkiansaa, joiden ohjaamista ohjaaja etukäteen kauhisteli. Näin lähdetään matkaan, ensin hyppy, sitten rengas ja keinu. Ja oivoi, Lysti kiirehtii keinulta liian aikaisin pois ja siitä tuomari nostaa kätensä virheen merkiksi. Siitä jatketaan muurilta kiemurahypyille ja samalla on ensimmäinen ansaputki ohitettu. Ohjaaja vekkaa lisää ja saa Lystin u-putken oikeaan päähän. Sieltä kaksi hyppyä ja käännös puomille. Hyvin ottaa Lysti nämä kontaktit. Matka jatkuu putkeen, jonka jälkeen heti on toinen putki, jonne ei mennä. Ohjaaja on jäänyt sivuun, saa Lystin kääntymään. Se ohjautuu hienosti hypylle, mistä putkeen. Ja taas on väärä putkensuu edessä, mutta ohjaaja ottaa puolivalssilla Lystin miltei putken suulta ja saa sen poimittua oikealle tielle. Tästä pitkittäinen hyppy ja A:lle, mistä putkeen. Vielä kolme hyppyä ja maalissa...näin!"

- "No nyt on tulokset esillä. Nollatuloksia tuli 3, Lysti on heti neljäntenä ja aika on hyvä, etenemä 5.15 m/s. Vieressäni on ohjaaja. Miltä tuntuu?"
- "Kismittää tuo keinu tietysti. Olin kyllä Lystin vieressä ja käskytin ihan kunnolla, mutta ei se vaan kestänyt. Muuten meno tuntui hyvältä. Olen tosi ilahtunut noista putkien ohituksista. Siellä oli 4 paikkaa, missä olisi voinut sujahtaa väärään putkeen, mutta niin ei käynyt. Tässä on edistytty."
- "Onnea seuraavalle radalle."
- "Kiitos."

"Hyppyrata on nyt vuorossa. Lysti on taas lähtöpaikalla. Ohjaaja ei tiedä, onko vihelletty ja kysyy sitä tuomarilta. Lähtölupa on, mutta Lysti tulkitsee ohjaajan puheet lähtöluvaksi, mutta onneksi koira ei ylitä lähtölinjaa. Ohjaaja pyytää sen uudelleen lähtöpaikalle. Ja siitä lähtee hyppy, rengas, hyppy ja putkeen. Taas on tämän putken edessä toinen putki, jonne ei mennä, vaan käydään sivulla tekemässä takaakiertohyppy. Lysti uskoo ohjausta ja tekee työtä käskettyä. Tästä u-putkeen ja 3 hypyn kaarrokseen, josta olisi taas suora linja väärään putkeen. Mutta ohjastaja vekkaa ja Lysti tottelee, se on kuin ihmisen mieli! Sieltä viskileikkauksella koira putkeen ja kohta pussiin. Pussista hypylle, kääntö valssilla ja heti perään persjättö. Koira tulee nyt hienosti ja ohjaaja on hyvin edellä. Tässä on kiire takaakiertoon, mikä suoritetaan u-putken edessä. Lysti ei sujahda putkeen, vaan kiertää nätisti hypyn taakse. Ja siitä u-putkeen. Ohjaaja rientää putken toisen pään luo, kääntää Lystiä 180 astetta ja näin aukeaa 3 hypyn loppusuora, missä Lysti oikein kiihdyttää ja näin loikkaa puhtaasti viimeisenä olleen okserin. Se on nollatulos ja pari menee tässä vaiheeksi toiseksi."

"Palkintojenjako on menossa. Pari tuli kolmanneksi ja palkitaan kotimaisella lasikulholla ja puruluulla. Odotan, että omistaja tulee pois palkintojenjaosta. No miltäs nyt tuntuu?"

- "No hyvältä tuntuu. Eipä olla aikoihin palkintopallilla oltukaan. Lysti tuntui hyvältä koko päivän. Se ohjautui, mutta oli silti vauhdikas. Tuntui paljon paremmalta mennä sillä nyt, kun eilen päästiin harjoittelemaan. Ilmeisesti joku allergisoiva kasvi on lopettanut kasvukautensa, koska viikkoon ei olla pidetty tossuja ja tassut ovat silti olleet kunnossa. Nytkin ne ovat moitteettomat, tarkistin ennen ratoja ja niiden jälkeen. Jospa tästä päästään treenaamaan ja varsinkin ulkoilemaan normaalisti."

- "Millaiset on syksyn suunnitelmat?"
- "Treenataan omassa ryhmässä ja ulkopuolisten koulutuksissa ja kisataan, mikäli terveinä pysytään."
- "Hyvää kotimatkaa."
- "Kiitos, samoin."

Ei kommentteja: