maanantai 4. elokuuta 2014

Kataisen Harrin opissa

Tilasin meille Harrin kouluttamaan sunnuntaiksi. Hän oli suunnitellut Keski-Euroopan menoa katseltuaan virtaavan radan, jossa koirat menee lujaa, jossa on sopivasti källejä ja hankala kepeille meno. Jokainen sadasosasekunti puristettiin pois. Pidän Harrista siinä, että koulutus ei ole pelkkää agilitya, vaan siinä otetaan kantaa koiran kouluttamiseen muutenkin.

Heti aluksi oli suora, jossa toinen hyppy pitkittäin, suora putki ja neljäntenä takaakierto. Vaikka aluksi tehtävä vaikutti mahdottomalta, sopivasti lähtemällä ehti lähettää koiran takaakiertoon. 

Pariin kertaan kuului lähettää koira hypylle ja lähteä itse litomaan toiseen suuntaan. Nämä sujuivat hyvin. 

Keppikulma oli hankala ja lisähankaluudeksi vieressä oli rengas. Opettelin niistämään kepeille. En ole sitä juuri harrastanut. Lykky taisi onnistua toisella kerralla, Lysti ekalla. 

Sitten oli japanilaisen paikka. Olen sitä kerran tehnyt Harrin treeneissä pari vuotta sitten. Silloin ei jäänyt ohjausvalikoimaani, nyt jäi. Hirtto-ohjauksella sain molemmat oikeaan putkenpäähän. Olen harrastanut sitä epämääräisemmin aiemmin, mutta noilla ohjeilla ei voinut erehtyä.

Putki-A-erottelu löytyi myös. Se ei tuottanut ongelmaa, mutta sen jälkeen piti ehtiä persjättöön, jotta sai ohjattua seuraavan 180 asteen käännöksen. Käännöstä hiottiin molemmilla koirilla. Nämä pitää ottaa säännöllisemmin myös Lykyn ohjelmaan, jotten menetä sen tiukkoja käännöksiä.

Osallistuin molemmilla koirilla.

Ensin menin Lykyllä. Viehelelu oli taskussani ja sanoin Harrille vilauttavani sitä alkuun. Lykky rauhoittui välittömästi. "Sinä hypnotisoit sen", oli kommentti. Jes!!! En ole vain kuvitellut. :) Ylösmenokontaktin opettamiseen sain palkkaukseen uutta vinkkiä, alan soveltaa pian. Lysky ei tiputtanut yhtään rimaa. Se sai kehuja kroppansa käytöstä.

Lystin kanssa tehtiin miltei nolla ekalla radalla. Tajusin, miten paljon olen sen kanssa edistynyt. Välillä yhteistyö sujuu ajatuksen voimalla. Hiottiin 180 asteen käännöstä. Ekan setin jälkeen huuhdoin sen tassut autolla ja eikös sillä ollut taka-anturassa iho vereslihalla. Siihen loppui Lystin osuus, mutta eka setti oli niin hyvä, että jäi hyvä fiilis silti. 

Nyt on taas uutta treeni-intoa ja hyvä mieli. Hyvä valmentaja nostaa sopivasti itsetuntoa.

Ei kommentteja: