torstai 7. elokuuta 2014

Ylösmenoja ja käännöksiä

30 varjossa on vaan edelleen, paitsi tänään oli vähän alle, satoikin. 

Lykyllä olen jatkanut ylösmenon vahvistamista. Sunnuntaina toistoja tuli puomilla ehkä 10, maanantaina 20, eilen 20, tänään 25 = 75. Lisäksi kotona on tehty samaa lankulla, toistoja varmaan 40 = 115 toistoa. Kokeilin tänään hallilla, siirtyykö oppi A:lle itsestään. Ei siirtynyt automaattisesti, mutta muutamalla toistolla Lykky oli jyvällä. Puomilla alan liittää jo käskysanaa "kii" mukaan, koska koira alkaa olla niin varma tekemisestään.

Eilen vahvistin pallolla Lykyn käännöksiä ja huomasin jännän jutun. Olin vahvistanut Lykyn vasemmalle kääntymistä pallolla. Vein Lykyn A:n taakse ja laitoinkin pallon oikean siivekkeen taakse. Käskytin sen putkeen ja ohjasin kääntymään oikean siivekkeen ympäri. Eipä kääntynyt, vaan kääntyi vasemmalle, missä oletti pallon olevan. Ainakin kolmesti se kääntyi väärään suuntaan, sitten uskoi ohjaustani ja sai palkan. Tämän jälkeen se katsoi ohjaukseni tarkemmin. Testasin tänään saman. Vein Lykyn taas A:n taakse pimentoon ja laitoin palkan (vihertävä pallo keinonurmelle) jomman kumman siivekkeen taakse. Lykky ohjautui, kuten kuuluu. Tänään olisi ollut ryhmätreenit, mutta mulla on kintut niin kipeät, etten uskaltanut juosta, joten treenattiin vain kontaktit ja nuo käännökset.

Lystin tassu on nyt kunnossa. Olen varannut sille ajan eläinlääkäriin ensi viikolle. Katsotaan allergiatestit uudelleen, samoin vitamiinipitoisuuksia. Tämän jälkeen harkitaan siedätyshoidon aloitusta.

Ei kommentteja: