torstai 13. heinäkuuta 2017

Terveysjuttuja, painoa, agilitya ym.

En truutannut pennun niskaan ostamaani Bayvanticia, koska jotenkin säälitti tunkea siihen (hyönteisiin vaikuttavaa) keskushermostomyrkkyä. Sääli kostautui ja kyljestä löytyi punkki maanantaina. Illalla pentu sai Bayvanticinsa eikä reagoinut siihen mitenkään. Toivon, että punkki ei kantanut borreliaa.

Tänään punnitsin pennun Musti & Mirrin vaa'alla. Painoa on nyt 6,1 kg.  (Lykyllä 9,5-viikkoisena 6,4 kg). Hain myös matolääkettä, jonka annoin saman tien. Tajusin nimittäin, että Suomeenkin on rantautuneet varhaiset rokotukset, joita maailmalla on annettu pidempään. Pennun voi rokottaa jo ennen 12 viikkoa, vaikkakin uudet satsit on annettava 12- ja 16-viikkoisena. Koska olen vähän neuroottinen, varasin el-ajan ja Gibli saa huomenna varhaisrokotuksensa. Mielestäni pentu liikkuu enemmän koirien seassa kuin keskiverto koiranpentu ja siksi näin. Toisaalta liikutaan rokotettujen (agility)koirien läheisyydessä. Madotusohjeita lukiessani huomasin myös, että sitä olisi pitänyt madottaa myös 8-viikkoisena, mutta väliin on jäänyt. Ennen luovutustaan pentu sai Axilurin eikä matoja luikertele sen kakassa, joten en usko sen olevan täynnä matoja. 

Pentu ei enää suinkaan nuku kaikkea hereilläoloaikaani eikä myöskään nukkuma-aikaani. Se herättää klo 5, jolloin sillä on pissahätä. Se on hienoa, ettei se halua lirauttaa makkariini. Toissayönä kaikki sujui oppikirjan mukaan. Pentu pissi sukkelasti takapihalle ja jatkoi uniaan. Minä en jostakin syystä jatkanut, joten paikkasin univajettani päiväunilla. Viime yönä pentu ei suinkaan pissinyt takapihalle, vaan aamun valoisina tunteina virkistyi haistelemaan ja kirmailemaan ympäri terassia. Kun vein sen sisälle ja aloin pukea viedäkseni sen etupihalle, pentu kusi keittiön matolle. Myöhäistä sitä sitten enää oli viedä etupihalle. Typeryyteni risoi minua sen verran, etten saanut kunnolla nukuttua ennen töiden aloitusta. 

Kävin tänään vetämässä treenejä, koska viime viikolla esteet olivat jo Agirodussa. Nyt tehtiin muunnos italialaistuomari Papaveron perjantain radasta. Lysti teki sen nollalla, kun muistin radan. Kepeillä niisto toimi taas. Pentu sai tutustua hallin ympäristöön ja treenikaverin lempeään uroskoiraan. Uros murahti, kun pentu olisi maistellut naskalihampaillaan sen miehisyyden pääkeskusta, mutta reagoi murahdukseen kuten kuuluukin ja siinäkin mielessä tapaaminen täytti tarkoituksensa.

Tottelevaisuus- ja temppuosiosta todettakoon, että tänään edistyttiin tasapainolaudalla leikkimisessä ja agilitykentällä pentu kiipeili A:n alaosassa.

Ei kommentteja: