lauantai 26. helmikuuta 2011

It's only agility, but I love it

Pakkanen laski 6 asteeseen, joten ajoimme agilityhallille. Lysti oli pihalla liekeissä minun lisäkseni. :) Odotellessamme edellisten poistumista tokoilimme lämmittelyn lisäksi. Seuruutin narupallon kanssa ja otin luoksetulon pysäytyksen. En hinkannut enempää, koska koiran vire oli oiva ja liikkeet virheettömät.

Hallilla testasin yhtä kuviota, jonka olen nähnyt 2-luokan radalla. Siinä on hyppy-juoksusuoran jälkeen U-käännös oikealle, U:n pohjalla hyppy ja jatkot oikealla. Minua mietitytti kuinka pitkälle Lystiä pitää saattaa, jotta se hyppää mutkassa olevan esteen. Hallissa en vauhtisuoraa saanut alle, mutta sitä virkaa sai toimittaa A, joka oli valmiina. Kontaktit sillä olivat hyvät yhtä poikkeusta lukuun ottamatta. Hypylle piti saattaa Lystiä jonkin matkaa, muuten olisi jäänyt este hyppäämättä. Siinä oli kaipaamani tieto. Toisaalta tuo oli kaikkea muuta kuin kisamainen tilanne, mutta joo. Tämä on meidän yksi ongelma. Pitäisi tietää, kuinka koira menee ja reagoi mihinkin, mutta en tiedä! Näitä epäselviä juttuja pitää vain testata ja opetella. Kokemuksen myötä muokkautuu Lystin liikkuminen mieleeni.

Marja sattui hallille ja harjoiteltiin U-mutkaan irtoamista targetin avulla. Vein narupallon houkuttimeksi. On jäänyt treenaamatta myös kunnolliset irtoamisharjoitukset. Niitä jatkossa lisää. Saattaa olla, että tässä elämässä en enää voi luottaa vikkelinä pitämiini jalkoihini ja jos Lystin kanssa kisaan, niin siitä pitää alkaa selvitä vähemmällä juoksemisella.

Kesken treenin hallin seinän takana alettiin vonguttaa jotakin autoa hirmuisilla kierroksilla. Lystiä tämä otti korviin niin, että olisi karannut hallista, ellen olisi sattunut pitämään kaulapannasta kiinni. Lahjottu kantajapoikani oli odotellut hallin lämpimässä kopissa ja tuli juuri sopivasti ovesta. Koira unohti vongutukset ja rauhoittui. Poika kantoi vielä keinun esille. Sitä mentiin noin 5 toistoa. Palkkana oli A-este tai narupallo. Tuttu himmaus on keinun käännöskohtaan. Ilmeisesti minun pitäisi totuttaa Lystiä keinun liikkeeseen uudelleen, mutta en nyt uskalla projektia aloittaa. Ties vaikka hurtta ottaa itseensä ja alkaa kammoksua keinua tms.

Eilen oli jäällä kylmä, pakkasta oli 19 astetta ja tuuli etelästä aika lujaa. Näpit jäätyivät kameraa pidellessäni. Tuoretta kuvasatoa on alla. Päivitän kuvia myös Lystin kuvasivuille *klik*, jossa näkyvät isompina tiedostoina.

Tuulta päin


Lipizza


2 kommenttia:

sarianne kirjoitti...

Hienoja kuvia!
Ne agikuviot pitää tosiaan vain kokeilla ja sen jälkeen treenata, jotta koira oppii myötäämään ohjauksen ja sitten vaan rohkeasti toteuttamaan kisoihin sitä! Me kokeiltiin tänään kisoissa takaaleikkausta kepeille ja sehän sujui! :)

Irtoaminen on hyvä taito! Meidän pitää harjoitella tiukat käännökset..

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Hei!

Sainpa vihdoin juoksukuvia sivusta!

Ongelma on se, että yleensä vieraat kuviot tulee rataan tutustumisessa esiin ja niitä treenaan vasta kisojen jälkeen... Kai sitten joskus työkalupakissa on tarpeeksi harjoiteltuja ratkaisuja eri tilanteisiin.