lauantai 7. toukokuuta 2011

Mökkipäivä

Kerron ensin eilisillasta: Aiemmin itsenäisen oloinen pentu toi minulle hellyttävällä pentulaukalla pehmopupun yhteistä leikkiä varten ja hetken päästä se haki pehmoketunkin leikkiin. :} 

Aamusta sain kutsun ystäväni mökille. Lykky tuli mukaan elämysmatkalle. Kotiin jäivät poika ja Lysti, jotta pentu sai tutustua uusiin asioihin yksin ja pääsi leikkimään vain itsensä kokoisen koirakaverin kanssa. Tuli ihanan kesäinen päivä! Koska luonto on vasta heräämässä kesään, puuttui se haikeus, mikä minuun iskee heinäkuussa. Mökillä oli nautinnollista ja palvelu ensiluokkaista jälleen kerran.

Lykky jatkaa uteliasta ja pelotonta suhtautumista maailmaan. Laituriin ja kaikenlaisin portaisiin pentu tutustui itsenäisesti. Pakko oli mennä kaveriksi, koska se on rohkeudessaan aika idearikas yksilö. ;)


Pennun bravuuri taitaa olla simpukoiden etsintä (ja minun terävien kuoren palasten kaivaminen sen suusta). Se tipahti neljästi järveenkin, ihan kokonaan ei turkki kastunut, koska oli sopivan matalaa. Tämän jälkeen pentua vähän vilutti, joten ystävättäreni peitteli sen viltillä.


Auringossa lämpötila oli +24, joten pian palelut unohtuivat. Oli hyvä jatkaa kohteliaan sheltti-miehen kanssa leikkimistä ja maailman tutkimista. 


Sitten alkoi uni maittaa ja kahvilla pentu nukkui jo penkkini alla.

Paluumatkalla tietä vartioi koirasmetso. En malttanut olla napsimatta paria kuvaa auton ikkunan takaa. Harmaan nelipyöräisen kilpakosijan pysähtyminen oli metsolle liikaa ja minulle tuli kiire kaasuttaa karkuun isoa lintua, joka nousi kauhukseni siivilleen takaa-ajoon. Huojennuin, kun näin taustapeilistä sen lopulta laskeutuvan tielle jatkamaan houkutteluaan.Ei kommentteja: