perjantai 2. syyskuuta 2011

Aikataulu tarkentuu

Ensin kiitos kaikille myötätuntoa ja apua tarjonneille. Olette arvokkaita!

Syksyn agilityt ja muut juoksemiset on juostu. Aikataulu:
  • Ilmalasta 8 viikkoa (sen saa onneksi heittää pois, kun ei jalkaan varaa, mm. yöksi, paitsi että viime yönä heräsin miljoona kertaa, laitan siksi ensi yöksi kuitenkin) 
  • Sauvoista vieroittautumisella ei kiire
  • 6 viikkoon saakka kävely, uinti, pyöräily/kuntopyöräily yms.
  • 6 viikon kuluttua tasapainolaudalle, hölkän kokeilu
  • Vasta kun hölkkä sujuu (siihen voi mennä 3 kk), agilityyn.
3 kuukauden kuluttua on joulukuu. "Älä tule paha talvi, tule hyvä talvi", hoen ja läpsytän seinäalmanakkaa yhdellä jalalla seisoen. Toivon siis, ettei tule epämieluisia yllätyksiä tyyliin "olisi pitänyt heti leikata".

Tämä koko revohka ei ole pelkkä agilitytauko. Koirien ulkoilutukset ovat pojan harteilla, hän käyttää vuffet erikseen. Täytyy alkaa ajaa metsän tai kentän laitaan ja päästää siitä ne vuorotellen menemään. Yhtä aikaa ei isolla alueella leikki suju kuin pätkiä enkä ole siksi Lykkyä altistanut Lystin tosikkuudelle tai saalistamiselle. Lykyn koulutus on jäissä - ehkä sitten jatkuu, kun voin seisoa ilman turvotuksen pakotusta tai kyynärsauvoja. No paikkamakuuta varmaan voisin opettaa/hioa. Tunnaria? Mutta kun nouto-otekin on vielä ihan kysymysmerkki. Kosketusalustaa lisää? Vinkkejä kellään?

Eilen piilotin olohuoneeseen herkkupaloja. Lysti on haka niitä etsimään, mutta nyt oli pennun vuoro. Poika katsoi ja totesi osuvasti: "Lykyllä on hirmu hyvä hajuaisti, mutta se ei vaan osaa käyttää sitä." :D

Itella toi tilaamani koirien kaulapannat. Otin kuvat. Klikatkoot suuremmaksi ja tarkemmaksi ken tahtoo.Ja seuraava juttu ottaa kupoliin: kun kommentoin omaan blogiini, pitää silti laittaa nimet ja kaikki, painaa "muokkaa", "esikatselu" ja "lähetä" useita kertoja eri järjestyksissä ja lopulta systeemi armahtaa, näen kirjaimet jotka pitää kirjoittaa ja kommentti lähtee. Sitkeyttä vaatii mokoma.

Tämä ei ole kaulapantakuva, vaan Empaattis-Sympaattis-Lysti:


 

6 kommenttia:

Maija kirjoitti...

Onneksi sulla on ihana poika, vaikka ei se tietenkään hauskaa ole, että joutuu niin paljon ottamaan vastuuta koirista. Olisi hänellä varmaan paljon muutakin tärkeää tekemistä.

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Niin hänellä olisi. Nyt on vielä suht pitkä aika eikä mikään päivän flunssa. En uskalla hänen kavereitaankaan nakittaa iltapäivisin "yhteiskävelylle", koska pentu on hihnatavoiltansa ihan keskeneräinen ja Lysti on Lysti.

sarianne kirjoitti...

Onneksi poika auttaa!
Opeta koirille jotain turhia temppuja? Tiedätkö pahvilaatikkoleikin naksulla?

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Niin! Voisihan hän olla hirveä narkkimurkku. (Kääk.) En tiedä pahvilaatikkoleikkiä ellei se ole se, että pitää laittaa aina joku osa pahvilaatikkoon.

laura kirjoitti...

Täällä tarjolla edelleen leikkiseuraa koiran väsytykseen, löytyy niin urosta, narttua kuin pentuakin, yhdessä tai erikseen :D. Jos pystyt johonkin metsän laitaan ajamaan mihin tyypit voi päästää irti.

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Kiitos, olittekin mielessäni. Laitan viestiä.