perjantai 30. syyskuuta 2011

TassuongelmiaMeidän perheen jaloilla ei mene kovin hyvin. Lysti-parka on jäytänyt tassujaan. Takatassujen päällä on kaksi pientä karvatonta kohtaa ja punoitusta, etutassuja se on kalunnut anturoiden yläpuolelta, niissä on ärtynyt iho.Nyt on paikallishoidot menossa (pesu desinfioivalla shampoolla, antibiootti- ja kortisonivoide, suihkutus ja huolellinen kuivatus ulkoilun jälkeen) ja vauvojen jarrusukilla yritän rajoittaa tassujen syömistä. Ei sillä mitään mätäverirakkuloita ole, mitä furunkuloosissa löytyy ja toivottavasti ei sille asteelle päädytä. Kutinakaan ei ole kova, koska eilisiltana ei jurskuttanut tassujaan, vaikka sukkia ei ollut.

Monta altistavaa syytä keksin heti: märkä maa, ruoka ja stressi (Lusin lentoharjoitus). Pennun nappuloita se on syönyt. Lisäksi sai hippusen nautaa, kun sai nuolla jauhelihakastikkeen jämät. Nautaahan se ei siedä. Ei olisi pitänyt antaa, tyhmä minä! Nyt on palattu puurolinjalle. Tämän päivän eväs oli uunissa haudutettu riisipuuro, jossa broilerin jauhelihaa ja rypsiöljyä, tarjoiluvaiheessa päälle kreikkalaismiehen kuvan koristamaa turkkilaista jugurttia ja kalkkitabletti. Voi Tikki-Tikkistä!

Eilisiltana harjoiteltiin sisällä paikoillaan pysymistä. Koirat olivat vierekkäin ja saivat istua tai maata. Loittonin kerran jopa seinän taakse. Lykkykin pysyi paikoillaan.

Oma kinttu ei parane, samoissa mennään, ja alkaa epätoivo iskeä paranemisen hitauden vuoksi. Tässä on tuorein kuva, turvotus on laskenut hyvin, mustelma alkaa häipyä, mutta on se vielä poikkeavan värinen. Kolmena tulevana viikonloppuna on koiratapahtumia, käyn varmaan niissä piipahtamassa kameran kera. Onpahan sitten kotona puuhaa.


Ei kommentteja: