lauantai 10. syyskuuta 2011

Kaikenlaista

Olen lykännyt Lykyn punnitusta peläten että siitä tulee brachiosaurus (pituus 25 m, paino 80 tonnia). Jos ei mittaa niin ei tule? Tänään en voinut enää vaimentaa uteliaisuuttani. 28-viikkoinen nti Lykkensdorf painaa 19 kg. Huokaus, ei ole tullut lisää enää kilo viikossa. Lystikki Tikki Tikkinen on 24 kg.

Lykky kesäkuussa pojan käsittelyssä
Kävimme pk-kentällä juoksutus-tottistelemassa, tärkeimpänä tavoitteena energian polttaminen eli palkkaamisessa lelu lensi. Koirat olivat vuorotellen käsittelyssä x 3.

Lykky sai hioa vähän perusasentoa, minun pitää olla tarkka namikäteni kanssa, muuten koiruus on liian edessä. Maahanmenot, istumiset ja seisomiset ok. Pentu kesti makuullaan vaikka loittonin siitä lelu kädessä noin 3 metrin päähän. Eteenmeno oli vauhdikas ja hyvin pentu suunnisti lelulle vaikkei sitä näkynytkään. Eetu sai ottaa luoksetulon, pitää pennun totella häntäkin.

Lystin kaukot ovat hyvin hajahtaneet. Se loikkaa maa-seisossa metrin eteenpäin takapalkasta huolimatta. Sivulletulokin oli summittainen, piti korjuuttaa. Kerran se juoksi heitetyn lelun perään ja tuosta vaan hyppäsi täydessä korkeudessaan olleen pk-esteen yli. Näitä otettiin sitten kaksi lisää ihan tarkoituksella. A:nkin pääsi Lysti kapuamaan. Eteenmenossa se juoksi kentän päädyssä olleen Eetun luokse vaikka lelulle oli aikomus. Luoksetulo tehtiin minun luokseni. Lystissä oli virtaa ja intoa kuten agilitykentällä. Salaisuus lie siinä, että sai katsella autohäkin kaltereiden takaa Lykyn tottistelua.

Kinttukuulumiset: Kävin perjantaina ultraäänessä. Sen mukaan peroneus brevis -jänteeni ei ole revinnyt, toisaalta tutkimus on epävarma, magneetti olisi paras. Ortopedi epäilee, että kyseisen jänteen jännetuppi on tulehtunut linkkaamisesta. En ole ihan vakuuttunut (mistäpä olisin), mutta toivon hänen olevan oikeassa. Oletan myös, että kohoasennon vuoksi kantapään ylle valunut veri ja kudosneste ja ties mikä ärsyttää jänteitä. Kokeillaan vaihteeksi tulehduskipulääkegeeliä paikallisesti. Alla on kuva tuesta, joka on ostettu urheilua varten. Kovamuovisine sivuineen ja kiristettävine liinoineen se on huomattavasti jämäkämpi kuin ilmalasta. Esittelytekstin mukaan se mahtuu hyvin kenkään, öh - lumikenkään? Samanlaisen tuen olisin saanut sahaamalla luisteluhiihtomonosta kärjen pois. :DLisäys klo 18.44: Nurmikolla pennulle hyppykoulua, maassa olevilla 3 pötkylällä muutama toisto. Lisäksi 2x2 pujottelusta yhtä paria, mutta kun meni niin hyvin, toista paria. Pentu tarjosi innoissaan monta asiaa (en ollut tajunnut, että 4 keppiä voi mennä niin eri tavalla), mutta ei juuri sitä mitä halusin ja minua säälitti olla palkkaamatta. 4 kepistä tuli käytännössä kuja, kun pennun lopulta lähetin lelun perään.

Ei kommentteja: