keskiviikko 8. helmikuuta 2012

Temppuilua

Talvi palasi eikä ulkoilu ole hirveästi maistunut.

Lykyn "yläantura" näyttää jo kuivalta, irtonainen palkeenkieli varmaan tipahtaa joku päivä, vielä sen "varsi" on aika paksu. Pentu antaa sen olla rauhassa, joten sisällä saa olla ilmahoidossa. Ulkona käärin haavan suojaksi sidoksen likaa vastaan ja jottei hanki rikkoisi pintaa. Lykky on kyllä luottavainen eläin. Eilen se kävi selälleen ja hymyili otsa lattiassa, kun putsasin Betadinella haavaa. Kynsiä leikatessani se on samassa asennossa ja sulkee silmänsä jalkahoidon ajaksi. Lysti on puolestaan aina ollut tassuistaan tarkka ja ylähuuli on hyvin kepeä kynsiä leikatessa, vaikka antaakin itsensä huoltaa.

Ostin pyöreän kylpyvadin. Lykky tarjosi sille etujalkojaan ja palkkasin niistä, siinähän on ylösmenon 2o2o. Tavoite on edelleen takajalkojen saanti vadille. Lykky keksi istua koko vadin päälle ja siitä tuli kehuja ja palkkaa. Ei mene kauan, kun saan sen siitä seisomaan alastulon 2o2o:oon. Ennen istumista sain nähdä raivoisaa vadin raapimista ja muuta vimmaisen aktiivista tarjoamista ja tuijotusta, mutta istuma-asentoon siis päädyttiin. Kiva katsoa miten aktiivinen ja hoksaava se on. 

Lysti nosti myös etujalkansa vadille, sitten kävi istumaan, pyörähti vadin päällä piruetin (haki sopivaa asentoa, olisi pitänyt palkata, jotta siitä tulisi uusi temppu) ja sitten harjoiteltiin ihan perinteistä 2o2o-alastulokontaktia.

Tajusin, että Lykky täyttää loppukuusta vuoden! Sittenhän agilityakin voi alkaa treenata ihan oikeasti. Pujottelu jää sulalle maalle. Hallin liukkaalla pinnalla en halua sitä opettaa. Tällaisiin tunnelmiin tältä kertaa.

4 kommenttia:

Sirkku kirjoitti...

Missä välissä Lykky(kin) oikein kasvoi isoksi? Hui, kyllä aika menee tosi nopsaan.

On aina hauskaa lätkäistä koirien eteen jokin uusi esine ja katsoa, mitä ne keksivät tarjota. Mörkö on ylivoimaisesti luovin meidän koirista. Sillä ihan tosissaan hoksottimet kilkattaa kun se miettii mitä toimintaa ehdottaisi :)

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Joo, ei se teidänkään pentu enää ihan pentu taida olla?

Jos Lykky saisi kertoa "luovuuden" syvimmän olemuksen, se olisi tassuilla läpsimistä, raapimista ja puremista.

Satu kirjoitti...

Niin, meidänkin pentu alkaa olla jo aika iso ja nyt voi tosiaan alkaa treenata agilitya "oikeasti". Tosin tuntuu, että muut ovat kisavalmiita vuoden iässä, mutta mikäs kiire tässä.

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Youtubesta löytyy liuta videoita 8-10 kk ikäisistä pennuista, jotka tekevät jo kaikkea rimojen kera. - Meilläkään ei ole kiire. En halua rikkoa pentua, koska ei se muutama kuukausi tai yksi vuosi merkkaa mitään kisauran aloituksessa.