torstai 21. kesäkuuta 2012

Kesäpäivänseisaus

Aloitan Lykyn askareista. Pujottelun treenaamista olemme jatkaneet. Laitan videota, kunhan saan videoijan kiristettyä lahjottua. Hyppytekniikkaa jumpataan, harjoitukset ovat osin pidentyneet ratamaisiksi. Lykyn tekniikka alkaa sietää juoksemistani. Kontaktit ovat olleet vähemmällä. Niissä olen edelleen harjoittanut sitä, että koira on suorassa. No viikossa ei nyt kamalasti ehdi, kun pitää myös lepopäiviä. 

Mökki-malinois
Tottistelu on jäänyt vähän varjoon. Tsekkasin tänään missä mennään: Seuraaminen on hyvää, käännökset ja kiemurat molempiin suuntiin pitävät ja täyskäännöskin silmiini nopea. Jäävissä koiruus teki kaikki oikein ensimmäisellä kerralla. :) Aika jännä fiilis huomata, että heh, sehän osaa! Luoksetulossa se jäi ensin etäälle, lelua kyttäämään, uusinnalla sekin ok. Josko seuraavaksi keskittyisin luoksetuloon ja paikallaoloon?

Lunkin tytön katsekontakti

SM-kisojen peruminen Lystin kanssa oli tiukka paikka. Kieriskelin itsesäälissä yhden yön, mutta eipä auttanut itku. Yön mentaalisesti pimeinä tunteina ehdin jo kuopata Lystin kisauran ja melkein koirankin, kun kuvittelin miten sen tassut mätänisivät hoitojen pettäessä. Eihän kavioton hevonen ole elinkelpoinen. Alla oleva kuva ei kerro ihan koko totuutta, mutta erityisesti nuo anturan viereiset punoittavat ja nahattomat alueet ovat kipeitä. :(

Tilanne viikko sitten

Nousin montustani aamulla ja ajoin lauantaina Tikkakoskelle katsomaan maksijoukkueiden finaalia. Tuli tippa silmään muutamia erityisen hyvän yhteistyön siivittämiä suorituksia katsoessani (ja kuvitellessani millaista olisi ollut siellä juosta lappu rinnassa). 

Liekö koivun siitepölymäärän romahtaminen vaikuttanut vai mm. maitotuotteiden pois jättäminen ruokavaliosta, mutta Lystin tassut näyttävät nyt normaaleilta. Oikestaan jo sunnuntaina alkoi helpottaa. Kyllä vain. Toivottavasti tämän kirjoittaminen ei maagisesti romahduta tilannetta. Tossuja ei ole tarvinnut enää pitää. Ulkoa tultua huuhtelu ja kuivatus jatkuvat. Allergiatestejä on huomenna tehty 3 viikkoa, vastaukset saisivat jo tulla. 

Koska tassut sallivat, olen pujotteluttanut Lystiä pehmeällä havualustalla ja se on elementissään! Jos saataisiin pari treeniä alle, alkaisi kisakentät kutsua. On hirmuinen hinku. Tuntuu siltä, että agilityn perustyö on nyt tehty ja voitaisiin siirtyä hiomaan erilaisia osa-alueita. Sääli, jos nyt kaikki loppuisi tassujen takia.

Tänään on kesäpäivänseisaus. Pelottavaa sikäli, että päivä lähtee lyhenemään, gulp. Yritän olla ajattelematta asiaa. Hyvää juhannusta! 

4 kommenttia:

Sara kirjoitti...

Kauheaa, tajusin tänään ihan yhtäkkiä, että on kesäpäivänseisaus. Tai en edes tajunnut ennen kuin minulle sanottiin... Ei voi olla vielä, ihan väärin! Ääääää!

Toivottavasti Lystin tassut paranevat. Juuri eilen mietin, miten helpolla olen päässyt, kun minun koirillani ei ole (vielä) mitään vaivoja. Välillä pistää ärsyttämään se koira, kun se ei ole tarpeeksi hieno ja vietikäs ja olisinpa ottanut semmosen bortsun jne, mutta silloinkin pitäisi muistaa, että onpahan sentään koira jolla treenata.

Hyvää juhannusta sinnekin :)

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Kesäpäivänseisauksen pitäisi tulla vasta heinä- tai elokuussa. Jos laittaisi EU-komissioon hakemuksen?

Nyt vasta minäkin olen tajunnut millaista on, kun on koira, joka on kipeä ja tavallaan "ennustamattomasti" sairas. Aika surullista katsoa, kuinka Lysti on toivonut ulos ja treeneihin pääsyä ja tilalla on ollut pelkkä pissalenkki tossut jalassa. Äsken se taas loisti, kun kävimme yhdessä metsälenkillä ja samalla tottisteltiin. Ilo oli katsoa!

Satu kirjoitti...

Toivottavasti tassut pysyvät terveinä. Hyvää juhannusta!

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Kiitos! Olen kyllä varma, että tassuepisodi ei ollut tässä.