lauantai 17. marraskuuta 2012

Tuplanolla ja SERT-A!

- "Annetaan puheenvuoro heti Melkorannalle hornankattilaan, missä on agilitykilpailut menossa. Melkoranta, ole hyvä."
- "Hyvää iltapäivää kaikki koiraurheilun ystävät. Ensimmäinen agilityrata on juuri kilpailtu. Lystillä ja ohjaajallaan oli nolla todella lähellä. Hetken herpaantuminen eli valssin venähtäminen ennen U-putkea kostautui väärällä putken päällä, mikä tarkoitti tälle parille niin tavallista hylkäystä. Muuten rata olisi ollut nolla, jos näin voi sanoa. Ohjaaja on vieressäni. Mitkä on tunnelmat?"
- "Ottaa päähän tuo U-putki. Lysti oli siis tosi hyvä lähdössä ja radalla ja kontakteilla ja sitten minä mokaan tuolla tavalla. Olisi pitänyt ohjata vaan jämäkästi putkeenkin, minkäs sille enää mahtaa. Oli ainakin pienestä kiinni, jos siitä jotakin riemua jaksaa repiä."
- "Miten valmistaudut seuraaville radoille?"
- "No me oltiin 7. koirakko ja kisaajia on yli 40, käytän Lystiä nyt vähän kävelyllä ja katson sitten muiden suorituksia. Syön makkaran ja juon kokista. Sitten uuteen rataantutustumiseen."

- "Nyt koirakko on valmiina hyppyradalle. Lysti jää lähtöön istumaan. Ohjaaja kutsuu koiran ja tyrkkää sen toisen hypyn taakse takaakiertoon, peruuttaa hetken vetäen koiran seuraavan hypyn yli, jotta saa sille hyvän linjan kepeille. Lysti uppoaa pujottelemaan. Ohjaaja siirtyy keppien vasemmalle puolelle, ottaa sivuttaisetäisyyttä ja ohjaa renkaan miltei vierestä ja kääntää Lystin hypylle, mistä palataan taakse päin. Mutta mitä ihmettä! Lysti ei pyörähdäkään ohjaajaan päin vaan kiertää kauemman siivekkeen kautta. Ohjaaja ei näytä häkeltyvän, vaan ottaa koiran haltuun, tyrkkää sen uudelleen takaakiertoon ja siitä hypylle, jonka takana U-putken väärä pää houkuttelee. Hän iskee jarrut päälle, käännähtää, Lysti uskoo, siitä koira oikeaan käteen ja putkeen noin. Ohjastaja rientää seuraavan hypyn taa, sieltä ottaa koiransa päällejuoksulla vastaan ja saa sille näin hyvän linjan seuraavaan U-putkeen. Sieltä koira ulos ja taas päällejuoksulla ohjataan koiraa edestä, mistä jälleen putkeen. Täältä koira vastaan ja kolmen esteen rinkulaan, mistä leijeröimällä koira J:n malliseen putkeen. Sinne Lysti sujahtaa, viimeinen hyppy maaliin ja se on nolla! Se todellakin on nolla! Voi elämän kevät!"

- "Tulokset on nyt julkaistu ja se oli nolla, sijoitus kuudes. Mitä mietteitä sinulla on radasta?"
- "Tuo alku oli aika jännä, mutta sujuihan se. Renkaan jälkeisellä hypyllä säikähdin, kun Lysti ei kiertänytkään minun puoleista siivekettä. Ihmeesti kuitenkin keksin uuden ohjauksen ja koiran oikealle reitille, mutta se lenkki maksoi aikaa. Päällejuoksut tuntuivat hyvärytmisiltä ja hyvin linjaavilta. Onpa kiva saada nolla!"

- "Tässä on tämän päivän kolmas rata eli agilityrata alkamassa. Lysti jätetään taas alkuun, kuono kohti puomin vieressä olevaa putkea päin. Sitten lähtee, koira putkeen ja heti hyppy kepeille päin, ohjaaja huudahtaa sitä nimeltä ja saa koiran huomion. Vähän pakkovalssimaisesti vetää neljännelle hypylle ja siitä viidennelle ja taas hetken vetää koiraa, jotta saa sen puomille. Lysti ottaa puomin kontaktit nätisti, seuraavalle hypylle jaakotus, minkä Lysti toteuttaa hyvin, vaikka hypyn takan on houkuttimena U-putki. Hyppy ja putkeen, mistä A:lle. A:n kontakti hyvä jälleen, ohjaaja ottaa sivuttaisetäisyyttä ja päällejuoksulla ohjaa seuraavan hypyn, mistä putkeen. Putkesta kaksi hyppyä, millä ohjaaja ottaa taas etumatkaa ja taas U-putkeen. Ohjaaja on taas ottanut etumatkaa, ohjaa 2 hyppyä edestä ja sivulta ja kolmannen päällejuoksuna jälleen, mistä kepeille. Lysti pujottelee varmasti. Jälleen ohjastaja ottaa sivuttaisetäisyyttä, jaakottaa ja nappaa Lystin vasempaan käteensä, työntää sen takaakiertoon, minkä jälkeen jälleen päällejuoksu ja maaliin nnnäinnn! Eikä tuomari ole nostanut kättään! Se on taas nolla! Juoksen ohjaajan kiinni. Miltäs nyt tuntuu?"
- "En vielä uskalla tuulettaa, kun en ole saanut virallisia tuloksia. Radalla meni kaikki suunnitelmien mukaan. Lysti oli nopean tuntuinen ja kuuliainen. Muistin ottaa sen ennakkoon kuulolle ennen pahoja paikkoja. Toiseksi viimeinen hyppy olisi ollut nopeampi toisen siivekkeen kautta, mutta en uskaltanut ottaa riskiä, että Lysti hyppää väärään suuntaan. Tuo reitti maksoi meille aikaa."
- "Päästän teidät nyt jäähdyttelemään."
- "Kiitos."

- "Tulokset ovat nyt tulleet. Lysti saa agility-sertin. Mikä olo on nyt?"
- "Huijaatko sinä? Ihanko totta?"
- "Kyllä siinä teidän nimenne jälkeen serti lukee."
- "Uskomatonta! Mentiin niin alkupäässä ja kun saatiin nolla, luulin että niitä tulee muillekin hirmu monta. Kun tulin Lystin lenkiltä katsomaan kisaajia, huomasin ettei moni nollia tehnytkään. En silti olisi sertiin uskonut. Vitsit, kun en olisi mokannut sitä eka rataa, olisi tullut tripla. Mutta olen hirmu tyytyväinen. Lystin vire oli aivan optimaalinen. Tämä tekee hyvää!"
- "Niin ohjaaja lähti palkintojenjakoon. Ilakoi nostamalla molemmat kätensä palkintopallilla ilmaan, kättelee muut ja kävelee luokseni. Onnea vielä ruusukkeesta."
- "Heh! Minä laitan tämän jouluna joulukuusen koristeeksi."

Kotona otettu kuva, serti loimen kauluksessa, Lysti
kuuntelee taakse komennetun Lykyn touhuja 

Tästä saa linkkaamalla vähän fiilistelymusiikkia: elokuvasta Top Gun High way to the Dangerzone.

12 kommenttia:

Sarianne kirjoitti...

Isosti ONNEA!!! :)

Eeva kirjoitti...

ONNEA!! Todella hienoa! :D

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Kiitos. :D

laura kirjoitti...

Onnea vielä! :)

Veera kirjoitti...

Onnea! Videota ei vissiin oo? Ainahan se niin menee, että hyvistä treeneistä/kisoista ei saa koskaan videoo, mutta huonoista saa :p

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Kiitos Laura ja Veera. No ei ole videota, harmittaa. Kamera oli mukana, mutta ei ollut sellaisia tuttuja paikalla, joille olisin sen viitsinyt kiusaksi tyrkätä. :(

Satu kirjoitti...

Huikeeta! Onnittelut!

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Hih, kiitos. :)

Minna kirjoitti...

Onnea, valiokello kilkattaa!

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Totta. :) Jos jatkoa seuraa, pitää harkita näyttelyyn ilmoittautumista.

Nimim. Hakusessa vähäkarvaista ja pitkärunkoista tervua arvostava

Sirkku kirjoitti...

Mahtavaa! Huikeat onnittelut superparille! :)

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Kiitos Sirkku!