lauantai 26. tammikuuta 2013

Hallitottikset

Olimme jälleen mörköhallilla Lykyn, Maijan & koirien kanssa. Lysti jäi kotiin, koska sen tassut eivät kestä suolattua alustaa eikä sen kanssa ole mitään tottis- tai tokotavoitteita. Käyttäytymiskoe siintää mielessäni, mikä Lykyn treeneissä huomioitiin. 

Ensin häiriötottistelimme eli kaksi koiraa treenasi vapaamuotoisesti yhtä aikaa. Lykyltä oli jäänyt unholaan kuinka seuraamisesta seisotaan ja istutaan, tarjosi maahanmenoa monta kertaa. Kyllä ne sieltä palasivat mieleen, mutta vaativat näköjään säännöllistä ylläpitotreeniä. Maahanmeno sen sijaan oli vahva, juoksustakin. Seuraamisen hidas kävely ja juoksu ainakin tuntuivat hyviltä. 

Lykky oli paikkamakuussa toisen koiran tottistellessa. Lievää vininää kuului, kun toista saalispalkattiin. Olemus on muuten rauhallinen eikä koira ole lähtevän oloinen. Oletamme, että tämä lievä hinkuna on toisen leikittämisen aiheuttamaa. Kokeissa sellaista häiriötä ei tule. 

Toisen paikkamaatessa tein hihnattoman osuuden bh:sta. Tosin unohdin hitaan kävelyn ja juoksun ja sekosin askelmäärissä ennen jääviä. Lyhyellä sakaralla Lykky kävi kerran maihin ja kerran jätätti: "Eikös tässä pitäisi olla istuminen?", muuta huomautettavaa ei ollut. Jumikohta istumisen jälkeisestä seuruusta ja maahanmenosta oli tänään muisto vain. Sivulta maahanmeno onnistui ensimmäisellä käskyllä joka paikassa. Ääntelyä ei suorituksen aikana ollut. Vire kesti mainiosti, palkka liikeiden välissä oli "hyvä" ja hillitty taputus lapaan. On se Lykky vaan mainio koira. :)

Treeniin: 
  • Muista tehdä kaikkia jääviä säännöllisesti!
  • Kiinnitä huomiota paikkamakuun ääntelyyn.
  • Tee BH-kaavion pätkiä vaihdellen pysähdysten paikkoja, jottei koira opi ennakoimaan.

Ei kommentteja: