tiistai 8. tammikuuta 2013

Ihan perusohjausta

Aksasimme jälleen.

Lysti ottaa edelleen kevyemmin. Se taiteili beibikeinun päällä. Toisena juttuna tein 20 cm:n rimoilla pienen hyppyharjoituksen. Lähtöjä treenasin samalla.

Lykyn kanssa harjoittelimme hyppytekniikkaa. Sitten lähettelin sitä kepeille. Kolmantena jatkoimme perusohjauksen harjoittelua. Tässä on video selityksineen. Löysin muuten kameran asetuksista resoluutiovalikon, etsittyäni sitä puolivimmaisena ei tämä näin surkea voi olla. Asetus oli viime vuoden puolella heikoimmalla tarkkuudella, nyt pitäisi erottaakin jotakin. ;)

Lykky näyttää hoksanneen "nätisti"-käskyn idean. Se on siis käsky, jolla koira on rinnallani max puolen metrin sisällä, mutta sen ei tarvitse pitää kontaktia. Lykky tarjosi itse tällaista miltei-seuraamista, ansaitsi sillä isot kehut! Liikettä on sittemmin jatkotyöstetty jokaisella lenkillä.

Lystin ruokahalu on kasvanut. Yhtenä iltana se syöksyi hotkimaan Lykyn kipolle, kun Lykky silppusi broilerinsiipeä vähän kauempana, juuri "sen etäisyyden" ulkopuolella, jolloin ruoka ei ole enää edellisen hallinnassa. Lisääntynyt ruokahalu auttaa treeneissä, mm. keinun päällä Lysti oli ahne vaikka vähän pelkäsikin. Ruokien suhteen ollaan oltu hyvän aikaa ilman nappuloita. Olihan se kätevää aikaa, mutta enemmän sitä tulee ulos kuin nykyisellä systeemillä. Tärkeintä on minulle se, että tiedän mitä koirani syövät. Lykky syö Murren murkinan raakapakasteita plus Lystin puuroa kyytipoikana. Lähistöllä on sivupiste, jonka pitäjät uskomattoman joustavasti sopivat treffejä, jotta saamme ruokaa. Lysti syö riisi-seitipuuroa ja kananmunia. Molemmille lisään ruokaan öljyt, kalkit ja vitamiinit.

Huomenna käydään eläinlääkärissä verikokeissa, katsotaan onko Lystin B-vitamiinitasot jo normaalit eli imeytymishäiriö korjaantunut. Punnitsen sen samalla. Veikkaan painoksi 23.5 kg, toivon vähän enemmän, 11.10 koira painoi 21.8 kg. On se siitä ainakin noussut. 

2 kommenttia:

Sarianne kirjoitti...

Lykky on näppärän oloinen menijä! Se osaa koota itseään hyvin, eikä tee mitään hillittömiä laakahyppyjä kokoajan :) Toivottavasti Lystin paino on noussut!

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Lykky kiittää. Kunpa pysyisi kuosissa vauhdin lisiessäkin. :) Lysti tuntuu ja näyttää tukevammalta, on sen pakko ollut saada painoa.