tiistai 2. huhtikuuta 2013

Haasteita

Vastaan kahteen haasteeseen, onneksi niitä ei haastemies kiikuttanut. Ensimmäisen lähetti jo hyvän aikaa sitten Heidi ja toisen tuoreesti Sirkku. Tämä systeemi on ilmeisen suosittu, koska kiertää edelleen, mutta minusta näihin on yhä kiva vastailla. Kiitän siis haastajiani!
 1. Mikä on ensimmäinen lemmikkisi? - Valkoinen maatiaiskissa Mikki. Isä pelasti sen työmatkallaan lopetukselta ja toi pahvilaatikossa kotiin.
 2. Jos saisit muuttaa jonnekin, minne? - Suomessa pysyisin, mutta muuttaisin puhtaan veden rannalle paikkaan, missä koirilla olisi tarpeeksi omaa lääniä juosta.
 3. Haluaisitko lisätä jotain elämääsi? -  Ottaisin yhden kivuttoman yön.
 4. Mikä ammatti olet/haluat olla? - Haaveammattini oli lentokapteeni. Sitä minusta ei tullut likinäköisyyden vuoksi. Olen nykyisin toisessa toiveammatissani ja pidän työstäni.
 5. Haluaisitko jonnekin ulkomaille, minne? - Islannissa olisi kiva käydä.
 6. Haluaisitko sisustaa kotisi/huoneesi uusiksi? - Olen tyytyväinen nykyisin.
 7. Mikä on paras elokuvasi? - Jos tarkoitetaan suosikkielokuvaani, yksi on Englantilainen potilas.
 8. Haluaisitko tavata jonkun näyttelijän, minkä? - Ralph Fiennes voisi olla kivaa seuraa. :)
 9. Mikä on lempilaulajasi? - Näitä on monta, lähtien matalaäänisistä blues-laulajista toiseen ääripäähän, jota voisi edustaa vaikkapa Haloo Helsingin laulajatar.
 10. Oletko koskaan käynyt ulkomailla, missä? - Olen matkustanut kymmeniä kertoja ulkomaille, Eurooppaan, Afrikkaan ja Aasiaan.
 11. Oletko elämääsi tyytyväinen? - Olen opetellut olemaan tyytyväinen nykyhetkeen, juuri tähän hetkeen, jossa nyt hengitän, koska historialle en mahda mitään ja tulevaisuus on tuntematon. Tämä on ns. mindfulnessia = tietoisuustaitoja. Taito vaatii muistuttelua säännöllisesti, koska elämä olisi voinut viedä toisinkin.
 1. Koiramaailman suurin miinuspuoli? - Sellaisten koirien lisääminen, jotka perimän perusteella eivät paranna rodun tilaa, esim. joilla on lähisuvussa tai useilla sisaruksilla merkittäviä puutteita luonteessa ja/tai terveydessä. Toivon siksi, että pennunostajat osaisivat penkoa myös vanhempien sisarusten tulokset Koiranetistä ja rotujärjestöjen sivuilta, jotta tietäisivät mitä riskejä ovat ottamassa. Jos joku ratsastaa pelkällä agilitymenestyksellä, kävisin tapaamassa koiraa, koska agilityssa saattaa heikkohermoisempikin pärjätä johonkin saakka. En tarkoita tällä kirjoituksellani Lykkyä, mutta yhdestä toisesta koirasta on tulossa täti. 
 2. Jos olisit koira, millainen olisit? - Ex-agilitykoira, joka urallaan kiihtyi nähdessään ohjaajallaan numerolapun ja keksi omia ratojaan yleisön iloksi. Spondyloosin takia pelkäisin päivää, jolloin omistajani näyttäisi itkuiselta, tarjoaisi herkkuja ja veisi agilitykentälle rallaamaan.
 3. Mikä on suurin tavoitteesi koiraharrastuksessa / yleensä elämässä koiriesi kanssa? - Lystin kanssa tavoite olisi päästä starttaamaan SM-agilitykisoissa, jotta voisin lämmitellessämme sanoa: "En olisi ikinä uskonut, että päästään tänne saakka." Lykyn kanssa suurin tavoite on osata hyödyntää sen monipuolista potentiaalia vietit halliten.
 4. Mikä olisi hienoin asia, jonka voisit kokea koiriesi kanssa? - Olen muutaman kerran kokenutkin. Se on yhteenkuuluvuuden tunne tyytyväisen oloisen koiran kanssa, mikä tulee esim. Lystin kanssa agilityradan maalissa. Lykyn kanssa koen samaa, kun se täydessä kontaktissa seuraa tohkeissaan sivullani. Joskus ilahdun, kun saan Lystin rentoutumaan ja luottamaan minuun, vaikka se on jotakin asiaa pelästynyt kovasti, mutta tämä ei toteudu tarpeeksi usein. Arvostan joka kerta tilannetta, kun makaan olohuoneen lattialla koneen äärellä ja koirat tulevat kiinni minuun nukkumaan tyytyväisinä huokaisten.
 5. Mikä on sinussa parasta koiranohjaajana? - En tiedä mitä muut tähän sanoisivat. Etsin tietoa. Yritän analysoida tilanteet aina niin päin, että itse olen tehnyt mokan ja tahdon selvittää miksi koira tekee kuten tekee. Inhoan asennetta, joka halveksii koiran älykkyyttä. Oletan koirien olevan monissa asioissa paljon ihmistä edellä, onhan niiden aistit, reaktionopeus, kyky toimia laumassa ja kehonkielen tulkinta monta kertaa ihmistä parempia. 
 6. Mikä on mielestäsi tärkein koiranohjaajan ominaisuus? - Kärsivällisyys.
 7. Kärsitkö kroonisesta pentukuumeesta? - En todellakaan. :D
 8. Minkä ominaisuuden voisit koirastasi antaa pois ja minkä haluaisit tilalle? - Lystiltä voisin luovuttaa ääniarkuuden, tilalle voisi tulla tasaisempi hermorakenne. Lykyltä voisin antaa pois rimojen tiputtelun ja ottaa tilalle rimavarmuuden.
 9. Mitä samaa tai erilaista löytyy koiristasi ja sinusta? - Kyllä me kaikki sytytään tarvittaessa nopeasti, inhotaan tuntemattomia ovikellon soittelijoita ja tykätään juosta vapaina. Lystissä ja minussa on varmaan paljon samaa, Lykky suhtautuu maailmaan paljon ennakkoluulottomammin ja pelottomammin.
 10. Maailman kaunein koira? (kuva tai miksei kuvauskin) - Tyytyväinen ja hyvärakenteinen koira. Kuvat ovat alla. ;)
 11. Mitkä kolme sanaa kuvaavat koiraasi parhaiten? - Lysti on hienotunteinen, varovainen ja uskollinen. Lykky on saalisviettinen, tarkkaavainen ja asialleen omistautuva.

Suosikkikuvani Lystistä, noissa silmissä näkyy vahvuus ja lempeys yhtä aikaa.

Lykky

Minun kuuluisi valita uudet haastettavat, mutta jätän kysymykseni kaikille avoimeksi. Alla on 11 uutta kysymystä, joihin heidän (halukkaiden) tulee vastata omassa blogissaan. Tämän jälkeen he valitsevat uudet haastateltavat, linkittävät heidät postaukseensa ja keksivät uudet kysymykset. Henkilöä, joka haasteen on heittänyt, ei saa kuitenkaan haastaa.
 1. Millaisessa tilanteessa olet ollut kuolla nauruun koirasi kanssa?
 2. Mikä on arvokkainta, minkä koirasi on tuhonnut?
 3. Mistä olet ylpeä yhdessä koirasi kanssa?
 4. Minkä rotuinen koira olisit?
 5. Panta vai valjaat?
 6. Mistä pidät eniten koirassasi?
 7. Mistä periaatteesta tai ideaalista olet tinkinyt tai luopunut koirien kanssa eläessäsi?
 8. Mistä haaveilet koiriesi kanssa?
 9. Mikä on ihmeellisin paikka, mistä olet löytänyt koiran karvoja?
 10. Mistä koirasi kanssa tapahtuneesta kerrot keinutuolissa vanhainkodin robottihoitajille?
 11. Mitkä koulutusmetodit tai kouluttaja on antanut sinulle eniten ahaa-elämyksiä?

8 kommenttia:

Sarianne kirjoitti...

Heei! Kivoja vastauksia! ja kysymyksiäkin! Taidan tarttua niihin aikani kuluksi lähiaikoina :)

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Käy kimppuun vaan!

Satu kirjoitti...

Tuo yksi haavehan toteutuu ihan pian, kun teillä alkaa olla SM-nollat kasassa. Taas teitte nollan! Sitä paitsi jopa täällä Joensuussa on ainakin kahdet nollajahtikisat loppukeväästä.

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Mutta meidän lähdössä ja kontakteilla on sen verran epävarmuutta, että tarvitaan paljon (liikaa?) onnea. Teikäläisten kisat ovat alkaneet kiinnostaa, olisi kiva nähdä teidät livenä. :)

Heidi kirjoitti...

Juu, tulkaa ihmeessa Joensuuhun kisaamaan :)

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

26.5. on harkinnan arvoinen päivä. :)

Sirkku kirjoitti...

Kiitos vastauksista! Näitä oli kiva lukea. Ja minäkin mainostan Joensuuta, siellä on tosi hieno uusi halli ;) Harmi, ettei me olla juuri tuolloin 26.5. maisemissa.

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

No hmph tuota 26.5. poissaoloanne. (joku harmistunut, mietteliäs ja ymmärtäväinen hymiö tähän)