lauantai 13. huhtikuuta 2013

Lystin vieheleikki

Alla on videoituna Lystin vieheleikki. 

Lystillä ei ole ikinä ollut kunnollista puruotetta tai rauhavaihetta. Olen leikittänyt sitä vieheellä tammikuun lopulta alkaen, kuten Lykkyäkin. Aluksi Lysti leikki hyvin levottomasti, viskeli ja nyhti lelua, keskittyi sen hajottamiseen, hyppi minua päin ja sitoi etujaloillaan jalkojani.

Viime viikolla se alkoi vetää lelusta kunnolla, raahasi minut hankeen 15 metriä, vaikka pistin täysillä hanttiin. Nyt samanlaista vetoa ei syntynyt alustasta johtuen, hankeen upotessaan Lysti ei saanut tukea ponnistuksilleen.

Samanlaista luovutusta ei vielä tule kuin Lykyn kanssa. Oletan sen johtuvan siitä, että Lystin saalistusketju on puutteellinen. Edelleen Lysti sitoo, mistä en pidä (tapaturmariski). Lisäksi Lysti haluaa katkaista lelun joustavan "kaulan", mitä yritän videolla estää. Muuten se saa leikkiä haluamallaan tavalla. On mielenkiintoista seurata, kuinka leikki kehittyy ja miten se alkaa näkyä vireenhallinnassa.

Videon alussa treenaan paikoillaan pysymistä agilityn lähdöt mielessäni. Lysti pysyy paljon paremmin kuin edellisellä kerralla. Videolla "vapa" on siksi noin koholla, jottei valkea naru takertuisi jalkoihin.

Tarpeeksi temuttuaan Lysti tulee aina rauhoittumaan vierelleni. Se tuntuu hyvältä.Video (c) EJP

2 kommenttia:

Eeva kirjoitti...

Kiitos videosta. :)

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Ole hyvä. :) Tulipa talteen tämäkin vaihe.