perjantai 26. joulukuuta 2014

Agilitya ja ulkoilua

Otin Lystin hallille.
  • Treenasimme oikealle ja vasemmalle kääntymisiä sanallisen käskyn avulla. Sanallisella ei ole näköjään mitään väliä, koira kääntyy sinne, minne rintamasuunnallani merkkaan, olin sitten sisä- tai ulkokurvin puolella.
  • Kokeilin takaakiertoja kauempaa käskytettynä. Tämä on juttu, joka aina unohtuu ja unohtuu. Treenaamista jäi.
  • Tsekkasin pakkovalssin kepeille. Viime kisoissa olisi ollut paikka tehdä tämä, mutten uskaltanut. Lystille tämä ei tuottanut nyt minkäänlaisia vaikeuksia. 
  • Harjoittelimme putki-keppi-erottelua. Lysti ei mennyt putkeen, vaikka se houkutteli. Se on selvästi edistynyt viime kertaan verrattuna
  • Leijeröin puomilla. Tämä kuuluu vaikeuttamispäätökseeni. Lystiä ei haitannut, vaikka juoksin keppien toisella puolella. Juoksin sieltä sen luokse palkkaamaan alastulolle.
  • Leijeröimme keinulla. Tämän aloitin varovaisesti matkaa kasvattaen ja Lystin ilmettä tarkkaillen. Haluan, että se on röyhkeä ja varma eikä vapiseva haavanlehti. Syötin sitä aluksi keinun alastulolla. Se söi ahnaasti ja sain vaikeutettua treeniä nopeasti. Lopulta lähetin sen putkesta renkaalle, miltä keinulle. Samalla erkanin itse keppien toiselle puolelle ja vedin kepeille pakkovalssille. Lysti oli varma. Kehuin sitä rohkeaksi tytöksi sen purressa vahvasti leluun.
Katsoin kaukaa ohjaamisesta juttuja. Mietin, voisivatko ne toimia Lykyllä. Siinä vaan tarttee käskyttää aika paljon suullisesti enkä halua heti romuttaa hiljaisuussysteemiäni. Toisaalta, jos selkä hajoaa kunnolla, muita ohjaamisvaihtoehtoja ei ole.

Aurinko paistoi hetken aikaa. Täällä on ollut aika pilvistä, vaikka pakkasta on ollutkin. Kävin Lykyn kanssa pitkällä metsäkävelyllä. Innostuin tottistelemaan sen kanssa metsätiellä. Hienosti se loksahtaa seuraamaan ja muistaa jäävät. Samalla harjoittelin vireenlaskua purupatukalla. Hyvin koiruus laski kierrokset ja oli kuuliainen seuralainen muutenkin.

Ei kommentteja: