keskiviikko 17. joulukuuta 2014

Valmennusryhmän treeniä

Tänään olin Lykyn kanssa Marjan valmennusryhmän treenissä.

Rata oli kohtalaisen suoraviivainen, missä oli lähetyksiä putkiin, putkijarrun paikka ja erityishypyt: rengas, okseri ja pituus. Pituudelta oli täyskäännös.

Treenattiin putkijarrua, paria eri kuviota kolmeen radan kohtaan ja 5 hypyn loppusuoraa. Putkijarrun unohdin usein itse. Eri kuvioissa päällejuoksu tuntui sujuvimmalta. 

Loppusuoraa harjoiteltiin maalipalkan avulla. Ilman palkkaa Lykky hyppii käskyjä kuunnellen ja himmaillen. Palkan kanssa se ei kysele. Näitä pitää harjoitella lisää. 

Aluksi taas hypnotisoin Lykyn. Se tosi nopeasti laskee vireensä (pitää ottaa videolle joskus) - ja nopeasti myös nousee. Se lasku on kuitenkin niin tärkeä taito, että haluan sitä parantaa ja vähintäänkin ylläpitää. Noin yleensä Lykky ohjautui nätisti. En käskyttänyt taaskaan hyppyjä eikä koira tiputtanut yhtään rimaa. Pituuden palikoita se kaatoi kerran, kun ohjasin vastakäännöksen huonosti. Muuten palikat pysyivät pystyssä. Itse olin alkuun työpäivän jälkeen vähän pihalla, mutta pääsin lopulta kärryille.

Puomin ja A:n otin pariin otteeseen uusiksi, kun ylösmenokontakti oli hakusessa. Jos en sano naksusanaa "tsap", se tajuaa itsekin, että nyt meni vituralleen ja kääntyy pois. Hauska koira.

Lopuksi tehtiin rata nollalla läpi. Sanoin ennen lähtöä, että me tehdään nyt nolla. Hienolta tuntui onnistua. 

Ei kommentteja: