keskiviikko 28. tammikuuta 2015

Jäällä ja agilityssa

Olen parina iltana käynyt kävelemässä jäällä koirien kanssa. Jään päällä on lunta noin 15 cm, ei paha. 

Liekö se osasyynä (toinen osasyy on viime viikon uudet lihasharjoitukset, jotka olivat vissiin sittenkin vääränlaisia), mutta selkäni on suuttunut ja vasenta jalkaa riepoo hermosärky iskiashermon reittiä pitkin, mikä sukeltaa pakaran läpi takareittä pitkin, polvitaipeen kautta pohkeeseen ja sieltä jalkaterään. Kengän "puristus" sattuu, kun tuntohäiriö muuttaa kevyen kosketuksen kivuksi. Varpaissa ei ole tuntoa ja reittä sirittää. Olen kiskonut pitkästä aikaa vahvoja särkylääkkeitä ja sen huomaa. Väsyttää ja välinpitämättömyys valtaa, mutta särky ei häviä mihinkään. Ei huvita kävellä, kun hengityskin salpautuu ajoittain. 

Niinpä lähdin agilityhallille Lykyn kanssa, koska siellä ei tartte liikoja kävellä, jotta koira saa liikuntaa. Annoin sen purkaa energiaansa vieheleikillä. Sitten muistutin ruokapalkalla ylösmenokontakteja. Kepeillä vedätin ja tein persjätöt. Radalla se oli makea kaveri, ei tiputtanut rimoja, vaikka osa oli 65 cm:ssä. Myöskin muurin ja pituuden palikat saivat olla rauhassa. Puomin ylösmenon otin kerran uusiksi, koska meni hilkulle eikä ainakaan niin, kun on opetettu. Koira korjasi tämän jälkeen. 

Jäädyttely käveltiin niin, että pitelin koiraa kaksin käsin: toisessa kädessä oli talutin ja toisessa viehelelun varsi, josta johti naru patukkaan, mitä koira piteli suussaan. Palattuani tuli treenikaveri vastaan. Sanoin hänelle, että "tällä pitää olla kuolaimet". Ymmärsi hän lopulta. ;)

Lystiltä olen hieronut triggereitä, kuten fysioterapeutin kanssa sovin. Ihan kuin olisin saanut niitä auki. Se sai eilen viimeisimmän siedätyspiikin toisesta ampullasta. Olen pistänyt sitä nyt 22 kertaa. Ei reagoinut millään lailla, siis allergologisessakaan mielessä, vaikka sai allergeeneja 40 x enemmän kuin aloituspistoksessa. Ensi kerralla puteli vaihtuu vahvimpaan liuokseen. 

Lykyn sterilointi- ja kuvausaikaa (kuvaan sen selän, jotta saan viralliset tulokset) en ole vielä varannut. En osaa päättää, mikä olisi vähiten haittaava 6-8 viikon sauma.

Ei kommentteja: