maanantai 12. tammikuuta 2015

Lenkkiä ja koirien huoltoa

Lauantaina kävin Lykyn kanssa irtokoiralenkillä Projekti Vireeseen liittyen. Olipas taas opettavaista ja sain taas tatsia koiraan. Muutenkin oli kiva jutella koirajutuista.

Eilen viimeistelin Lystin kanssa pullotempun (kaataa peräkkäin 3 pulloa) ja gimme fiven. Lykyn itsetunto kohoaa liikaa temppujen naksuttelusta, joten se sai tehdä raakaa työtä: seurata minua, vaikka kävelin ihan kyykyssä yms. Siitä sai palkaksi purra lelua, mihin sen rauhoitin. 

Tänään oli vuosilomapäivä. Molemmille koirille tuli fysioterapeutti

Lykyllä oli vähentynyt liikkuvuus rinta-lannerangan liitoskohdassa ja noin 3. lannenikaman kohdalla. Hyvin reagoi hoidolle. Muutaman päivän pidän sitä vähäisemmällä liikunnalla. Käsittely uusitaan 4 viikon kuluttua.

Lystillä oli kuin olikin edelleen lievää turvotusta vasemmassa kainalossa, tämä on siis olan alueen lihaksen venähdyksen jälkiseuraamuksia. Turvotus oli selvästi laskenut, mutta tunsin sen nyt taas itsekin. Tähän Lysti sai laseria. Selkä on toipunut hyvin. Taukoa pidetään treeneistä ja riekkumisesta, kunnes turvotus on hävinnyt. Triggereitä Lystillä on aika paljon ja sain kädestä pitäen oppia, kuinka sen selkälihaksia voin hieroa kahdella tavalla. Lysti ei nyt tarvitse kaatumisepisodin vuoksi uusintakäsittelyä, mutta jollakin rytmillä sitä terapoidaan jatkossakin, kun kerta kisakoira on. 


Ei kommentteja: