lauantai 16. toukokuuta 2015

10-5-hyl

Olin Lykyn kanssa Alen Marekovicin radoilla. Tykkäsin rataprofiileista. Niissä oli kääntämistä ja miettimistä, mutta olivat silti loogisia ja sujuvia mennä. Olin tyytyväinen, että vihdoinkin radat olivat sellaisia, mitä ollaan treenattukin eikä M:n mallisia neljän suoran kokonaisuuksia.

Eka radalla hoidin alun koukerot laajalla valssilla, mistä koira takaakiertoon ja kiireesti ohjaamaan kepeille avokulmaan. Lähestyminen oli noin klo 7-8:sta, jos eka keppi on klo 12:ssa. Lykky kääntyi kepeille tosi hyvin. Kiirehdin edelle puolenvaihtoon ja nykäisin olkapäälläni Lykyn pois viimeisimmästä keppivälistä. Otettiin kepit uusiksi kahteen otteeseen. Lopun koukeroissa ei ongelmia ollutkaan. Jokaisella kontaktilla Lykky otti hienosti ylösmenot ja alastulot. Kymppi siis radalta. Tämä rata voitettiin.

Toiselle radalle kävelin itseeni ja koiraani tyytyväisenä, että nyt kun on kontaktit kunnossa, niin mikäs tässä. Se riittää Lykylle. Puomin alastulolta se hyppäsi putkeen. Jatkoin radan loppuun, mutta jälkiviisaana olisi pitänyt keskeyttää rata edes putken jälkeen. Loppuradasta ei ongelmia ollutkaan, joten vitonen. Tällä radalla taidettiin olla toisia. 

Kolmas oli hyppäri ja tämä oli ihana flow-rata. Lopussa suoran putken jälkeen piti koira saada takaakiertoon, kuten sainkin, mutta sitä seuranneessa valssissa rintamasuuntani aukeni hetkeksi ja Lykky poimi väärän hypyn. Hylkäys siis. 

Hyvää: 5/6 kontaktia, kepit, rimat, monta hyvää ohjausta ja Lykyn ohjattavuus. Kolme nollaa oli tyrkyllä ja joka radalla oli vain yksi pieni kohta, minkä vuoksi niistä ei saatu yhtäkään.

Tämän jälkeen vein Lykyn kotiin ja otin tilalle Lystin. Tehtiin kisamaista treeniä toisten koirakoiden kanssa. Pääpainona oli kontaktit. Lysti kuumui hyvin ja kerran sain sen keskeytettyä keinuloikasta ja toisen kerran puomiloikasta. Sitten oli kiltisti. Treenin kruunasi kahlailu ja veden latkiminen lammesta ja seura. Lysti pääsi näyttämään sisäisen Täti Lempeänsä kaverin pennulle.

Nyt polttaa selkää ja kinttuja, mutta jospa tästä huomiseksi toipuisin.

Ei kommentteja: