torstai 21. toukokuuta 2015

Ryhmätreeni ja liivatetta

Otin molemmat koirat matkaani. Rata oli saanut vaikutteita viime viikonlopun tuulista. Tarkoitus oli, ettei paljon himmailla, vaan lähetellään koiraa ja kiirehditään edelle. 

Ensin menin Lykyllä. Rata mentiin pätkissä ja joka kohta saatiin sujumaan. Hankalin kohta oli saada putkesta koira kepeille. A:n ylösmenot pykivät (voi raivostus) ja ainakin kerran Lykky yritti lähteä keinulta liian aikaisin. 

Seuraavan satsin menin Lystillä. Se meni tosi kivan oloisesti - sitä on niin helppo ohjata, kun menee oikeat esteet vihjauksestakin eikä niin tarkasti noudata ohjaustani. Lystillä oli ongelmana yksi kohta, missä puomi tarjoutui reitille väärään aikaan. Ongelma selvisi puolenvaihdollani.

Sisällä teetin Lykylle A:ta ja keinua, puomia ei harmikseni ollut koottu. Tsekkasin niiston. Kokeilin hankalaa ulkona ollutta keppikulmaa ja nyt siinä ei ollut mitään ongelmaa. Hyvä Lysky!

***

Mulla on menossa uusi kokeilu Lystin tassuihin. Tsekkasin blogistani, että sen tassut aukesivat viime vuonna 25.5. Nyt ne eivät vielä ole auenneet, mutta silmänympärysten karva harmaantuu, kuten viime kesänäkin, ja kuonoa kutittaa useammin eli jollekin se reagoi. Katsoin Royal Canin -urheilukoiraseminaaria ja jonkin eläinlääkärigurun luentoa. Hän suositteli tassuvaivaisille gelatiinia eli liivatetta 20 g päivässä. Ostin nimen omaan siannahasta tehtyä eikä muuta pitäisi enää saadakaan. Idea on se, että tassuvaivainen koira saa liivatteesta oikeanlaisia rakennusosia tassuihinsa. Ostin kaksi 65 g purkkia ja annan ruokalusikallisen ruuan matkassa. Ei tuo ota, jos ei annakaan.

4 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

Ihan uusi juttu mulle, että antaa koiralle liivatetta. Kerroppa myöhemmin miten on toiminut?

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Juu, katsos täältä: https://youtu.be/TzrUKe7VpmE?t=2h8m51s

Eeva kirjoitti...

Mielenkiintoinen tuo liivateasia. Kiitos kun jaoit linkin! Täytyy kokeilla vielä Toukolle tuotakin jos se auttaisi. Kynsiin biotiini on ihan parasta, mutta tassuihin en ole huomannut siitä olevan apua.

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Ole hyvä. Sain vinkin videon tassuosuuteen agilitykaverilta, joka muisti, että meillä on tassuongelmia.