perjantai 19. kesäkuuta 2015

Aaton agilitya

Kävin päivällä hallilla. Ei ollut ketään muita (ihme...), joten oli kiva treenata rauhassa. Auton parkkeerasin hallin oven viereen. Kun tein lyhyitä treenejä, tuli kätevästi molemmille samalla viretreeni. 

Eilinen rata oli tallella. Siirsin u-putken keppien toiseen päähän houkuttimeksi.

Koska Lykky hinkui kovemmin hallille, se sai jäädä autoon odottamaan. Tein Lystin kanssa ensimmäistä rataa. Siinä oli sivuttaisirrotus, kaksi takaakiertoa, avokulman keppien haku ja keppien loppuun siirtämäni u-putki aika lähellä. Kepeiltä tuli kahden hypyn kulma ja maalihyppy. U-putki tuotti vaikeuksia. Joko se karkasi ennen loppua putkeen tai jätti viimeisimmän kepin pujottelematta. Ehkä viidennellä toistolla Lysti onnistui. Palkkasin hyvin ja vaihdoin koiraa.

Lykky teki ideaalisti eikä häiriintynyt u-putkesta lainkaan. Siirryin sen kanssa seuraavalle radalle. Siinä tuli vastakädellä veto, hyppyytys "kulman ympäri" ja kepeille meno. Keppien alkua ympäröi sama u-putki, jonka toinen pää kutsui keppien sisäänmenon vieressä. Lykky ei putkesta välittänyt. Kepeiltä tuli takaakiertohyppy, jonka jälkeen tein japanilaisen ja jaakotuksen. Putken jälkeen hoidimme kaksi takaakiertoa niistämällä. Nämä sujuivat ongelmitta. Jos teetin keppien jälkeen niiston, Lykky tiputti herkästi riman. Joko olin edessä tai niistin väärästä kohtaa - Lykky tulee rimasta yli tismalleen siitä kohtaa, missä kättä vilautan.

Vaihdoin takaisin Lystiin. Sille tämä rata oli helppo - voisin luottaa kisoissakin niistoihin - joten siirryin kolmanteen rataan. Siinä tuli sivuttaisirrotus hypyn kautta putkeen, vastakädellä ohjaus hypyn ohjaajan puolelle, valssi, hypyltä 180 asteen käännös, viskileikkaus, hyppy ja kepit. Tämä onnistui hienosti. Kokeilin vielä kepit hankalampaan suuntaan, jolloin Lysti jätti taas viimeisimmän välin tekemättä. Laitoin palkan houkuttimeksi ja nyt se oli varma. Palkkioksi jahtasin sitä. Lystistä näyttää olevan parasta, kun sillä on lelu suussa ja ajan sitä takaa. Lysti pysähtyy aina häntä pystyssä puolikuun muotoisena "ota kiinni, jos saat". Se on vähän jännittynyt, mutta samalla varma voitostaan. 

Lykyllä tein tämän kolmannen radan kerrasta valmiiksi. Teetin sillä vielä keinun ja ulkona puomin. Koska molemmat onnistuivat ekalla, päätin harjoituksen siihen. 

Tässä kohtaa aurinko näyttäytyi ja tuli hetkeksi lämmin. Kävelimme metsässä loppuveryttelyn. 

Lykky kommentoi kotikisoissa keppivirhettään: "No en ehtiny kääntymään!"
(c) Heikki Jalli

Uusi yritys

Maalihyppy

Ei kommentteja: