keskiviikko 25. marraskuuta 2015

Hajuerottelua ja talvilenkkejä

Täällä oli talvi tähän aamuun saakka. Ilma lämpeni tuntuvasti ja nyt lumet sulavat vauhdilla. Tiellä on jäätä, jonka päällä lilluu vettä.

Lykkyä pidin vähemmällä liikunnalla. Olen venyttänyt sen vasenta olkavartta pumppaavasti, kuten ohje kuului. Venyvyydessä ei ole enää eroa terveeseen puoleen verrattuna eikä lihaksessa ole enää minun sormiini tuntuvia myhkyröitä. Liikkumisessa ei näy mitään outoa. Julistin sen tänään terveeksi.

Lystin kanssa ollaan käyty päiväkävelyillä siesta-aikanani (=se 1-2 tunnin lepoaika päivällä). Lystille piti pitää pientä kurinpalautustakin. Yksinään se oli sitä mieltä, että voi elvistellä vastaantuleville koirille. Nopeasti se palautui harhaluuloistaan.

Hajuerottelua olen taas jatkanut. Kahtena päivänä tehtävässä on ollut 3 pilttipurkkia, joista jokaisessa vessapaperin pala, yhdessä kanelia. Lysti merkkasi oikean purkin nuolemalla oikeaa purkkia. Sain sen muistamaan merkin eli tassun noston. Tänään tuli hyvät toistot. Lykky pelaa varman päälle ja lakoaa maihin purkin kohdalle, vasta sitten haistelee. Välillä osuu heti oikean purkin kohdalle, jolloin katsoo minua merkitsevästi. Välillä osuu vasta kolmannella oikeaan, jolloin jää määrätietoisemmin siihen makaamaan. Välillä peruuttaa ja käy maihin oikean purkin ympärille uudelleen. Kyllä sillä joku itu on. (?)

Oma valitusosuus: Istuma-asennon ansiosta vasen jalka on puutunut kahtena päivänä ja viime yötä vasten otin särkylääkettä, koska jalkasärky valvotti. Olen pitänyt välillä tasapainotyynyä työtuolin päällä, minkä pitäisi helpottaa selkää tarjoamalle sille sopivasti liikettä. Kinesioteipit jouduin eilen ottamaan niskasta pois, koska iski kutka. Toivottavasti iho niitä silti jatkossa sietäisi. Huomenna on fysioterapia. 

Ei kommentteja: