maanantai 27. helmikuuta 2012

Tauti

Lystin höyryteltta

Eilisaamuna Lysti sai yskänkohtauksen ovesta ulos astuttuaan. Sitten tilanne rauhoittui. Toivoin yskimisen johtuneen tuulen pölläyttämästä lumesta, vaikka paha aavistus hiipi mieleeni. 20 m ylämäen jälkeen yskitti taas, käännyttiin kotiin. Tila helpotti kotona, mutta yhtäkkiä illalla paheni. Rakennettiin Lystille höyryteltta autohäkin ja lakanan avulla. En sitä suihkussa höyryttänyt, koska se ei siellä viihdy, olisi vaan hätääntynyt ja hengästynyt lisää. Höyryteltta helpottaa Lystin oloa selvästi.

Viime yönä nukuin tunnin pätkissä, heräsin lämmittämään vettä yskivälle, hönkivälle ja kakovalle koiralle. Yritin valvoa, sillä pelkäsin herääväni siihen, että koira ei yskikään (=ei hengitä lainkaan), mutta nukahdin väkisin. Soitin eläinlääkäriin, mutta sinne ei vielä oteta, koska kuumetta ei ole ja koira syö. Lappeenrannan kisoihin osallistuminen on peruttu, seuraavan vkl:n kaksiin kisoihin en ehtinyt ilmoa laittaa. 

Lysti on rokotettu viime kesänä kennelyskää vastaan, mutta rokote ei tautia estänyt. Saa nähdä tarttuuko Lykkyyn. Lykyn pentu-tokon aloitus lykkääntyy. Pääasia on nyt kuitenkin, että Lysti toipuisi ilman komplikaatioita. Lysti-parka. 


P.S. Mutta onpa Lystillä täydellinen ajoitus. Eilisestä olen kyylännyt kummalla koiralla on kevättä rinnassa. - Lystillä, joten taukoa olisi tullut joka tapauksessa.

6 kommenttia:

Eeva kirjoitti...

Meillä on ihme ja kumma selvitty ilman kennelyskää vaikka meidänkin ryhmässä (ja seurassa sitäkin enemmän) on sairastuneita.

Onneksi Lysti on terve ja nuori koira niin levolla varmasti paranee. :) Lystille rapsutuksia.

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Siis täh - mitä tälle kommenttilootalle on jälleen tapahtunut? Kursoria ei näy, mutta silti tähän pääsikin kirjoittamaan.

Mutta joo, Lysti on jo vähän parempi. Tosin saa se edelleen aikamoisia hengenahdistus-yskimis-oksennuskohtauksia, mutta ei enää huohota puolikuolleena. Toivottavasti toipuminen jatkuu yhtä suorasukaisesti.

Hyvä, että teidän perhe on säästynyt. Ehkä pahin on jo tältä talvelta ohi?

Sarianne kirjoitti...

Tämä kommenttiloota on useammassakin blogissa muuttunut. Aukeaa siis samassa ikkunassa tälläisenä isona.

Paranemiset Lystille! :)

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Tässä tekstikin hämärtyy. Ja hämää tuo ettei kursoria näy. :/

Lysti on parempi. :) Äsken sai kyllä ison yskänpuuskan, mutta silti.

Sarianne kirjoitti...

Kyllä minulla kursori näkyy? Siis jos tarkoitat tätä tekstikenttää. Selaimena chrome.

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Mulla ei näy ja selaimena myös Chrome. :(

[ravistelee vimmoissaan näppäimistöä ja näyttöä]