lauantai 6. lokakuuta 2012

She was with me, yeah with me

"Sinussa on valo, sinussa on yö, sinulla on hmmhmhm-hmhm-hmhm-hmmmm... Ai on päällä jo? No miks tässä ei pala valo? Nyt hetikö? - Hyvää huomenta hyvät koiraurheilun ystävät. Täällä Melkoranta. Aamu on valjennut sumuisena ja aurinkoisena. Lysti on jälleen kisoissa. Koirakko starttaa jo toisena ja onkin nyt lähtöalueella. 

Lysti katselee rauhallisena ympärilleen eikä luultavasti vielä tajua olevansa kisoissa. No nyt se herää, nousee lähdössä kerran seisomaan ja liikkuu eteenpäin. Ohjaaja istuttaa sen rauhallisen kuuloisesti takaisin ja kutsuu toisen hypyn takaa pakkovalssilla takaakiertoon, kolmaskin hyppy takaakierto ja siitä valssilla suoraan putkeen. Putken toisella puolen on hyppy, missä ohjaaja on Lystiä vastassa, siitä muurille ja hypyllä valssataan 90 asteen käännös sujuvaksi ja viedään koira vähän takaviistoon kepeille. Lysti pujottelee varmasti, ohjaaja saa sivuttaisetäisyyttä, lähettää koiran pussiin ja kiirehtii kentän perälle, minne on ehdittävä valssiin. Sinne hän hirmuisella kiihdytyksellä ehtiikin ja valssilla saa koiran oikeaan päähän U-putkea. Koiran ollessa putkessa hän saa taas vähän etumatkaa, pituudelle ja heti käännös hypylle, siinä ennakoivan valssin ja jaakotuksen sekoitusta, mistä huolimatta Lysti jatkaa suoraan! Ohjaaja kutsuu Lystiä  nimeltä, mutta ei auta! Koira on lukinnut pimeän putken pään ja sinne sujahtaa. Se on hylkäys! Tästä loppusuoralle, rengas, okseri ja hyppy ja maaliin näin. No olipas pienestä kiinni tällä kertaa. Etsin ohjaajan haastateltavaksi."

- "Miltä rata tuntui?"
- "Alun kiemurat menivät hyvin, lupasin Lystille että olen ajoissa ja niin varmaan olinkin, koska jouhevalta tuntui. Kaikki meni tosi hyvin sinne putkelle saakka. En tajunnut rataan tutustuessani ollenkaan, että sellainen näkymätön putken pää niin vetää, mutta niin vain kävi. Harvoin on nolla näin lähellä ollut."
- "Miltä Lysti vaikutti?"
- "Meille oli selvästi etu tämä aikainen lähtönumero. Lysti ei kuumunut ennen lähtöä, oli oikein mukava ohjattava. Ihana oli tehdä yhteistyötä sen kanssa."
- "Lasken teidät jäähdyttelemään!"
- "Kiitos!"

"No nyt ollaan jo agiradalla. Sanottakoon tuosta hyppäristä, että ei se kovin helppo ollut. Koiria oli 48 ja vain 3 teki nollatuloksen. Moni meni samaan putkensuuhun kuin Lystikin. Rimat ovat 65 cm:ssä ja niitä tipahtelee paljon. Mutta nyt ollaan agiradalle lähdössä, tässäkin on kimurantin oloinen alku. Lysti näyttää rauhalliselta lähdössä taas. Nousee seisomaan ja petraa vähän lähtöasemiaan tuttuun tapaansa, mutta istuu uudelleen kuitenkin. Siitä taas heti toinen hyppy takaakiertoon, samoin kolmas, minkä jälkeen ohjaaja jää Lystin taakse ja olisi takana leikkaamassa. Lysti ajautuu neljännen hypyn ohi ja siitä tulee kielto ja pitkä lenkki. Uudelleen hypylle ja siitä A:lle. Kontakti hyvä. Rata kaartuu vasemmalle, hyppy ja muuri ja heti muurin jälkeen tiukka käännös kepeille. Ohjaaja vekkaa ennen muuria Lystille parempaa reittiä, mutta kyllä siinä silti melkoinen lenkki ennen keppejä tulee. Keppien lopussa valssilla palataan koiran kanssa keppien keskivaiheille hyppäämään hyppy ja siitä keinulle. Lysti ottaa keinun hyvin, suoraan putkeen ja nyt on kiire! Juokse nyt hyvä ihminen! Taas ollaan radan perällä, ohjaaja ehtii kuin ehtiikin valssaamaan ja saa koiransa hyppäytettyä oikeaan suuntaan ja siitä vielä U-putken oikeaan päähän. Tästä taas vastaanottaa koiransa kahdelle hypylle, mistä puomille. Siinä kontaktit hyvät, vielä U-putki ja maaliin, nnäinnn! Se tekee 5 virhepistettä. Tulos pitkästä aikaa."

- "Mitkä fiilikset?"
- "Tämä oli selvästi huonompi rata kuin ensimmäinen. Pähkäilin pitkään tuota alkua, ohjaanko kolmosesteeltä neloselle valssilla vai takana leikaten. Valssilla en sitten uskaltanut, koska siinä oli kakkoseste ihan reitillä ja Lysti olisi voinut sen bongata. Takanaleikkauskaan ei ihan putkeen mennyt ja nyt kun katson seuraavia kisaajia, niin se valssi olisi ollut parempi ratkaisu. Alkua lukuunottamatta olen muuten ihan tyytyväinen. Muurilta pujotteluun oli tasan 5 metriä eikä koiran infoaminen ollut helppoa, joten siinäkin tuli lenkkiä. Mutta kontaktit hyvät, myös Lystille vieras keinu hyvä. Lystin vire oli aika ideaali. Tosin aikaisella lähtönumerolla menetetään se info, mitä muista kisaajista saadaan, mutta näin meno oli nautittavampaa."
- "Lasken teidät tästä lenkille."
- "Kiitos."

- "Tuloslista kertoo karua kieltään, noin 50 koirasta vain kahdelle nolla. Lystille noin 0.2 sek yliaikaa ja sijoitus kymmenes. Käyn vielä ohjaajan luona."
- "Onko sinulla biisitoiveita?"
- "Tuli hyvä mieli ja muinaisaikojen kappaleet mieleen, joten jos Joan Jettin I love rock'n'rollin saisin?"
- "Pistetään tulemaan. Se lähtee *tästä* käyntiin."

Ei kommentteja: