tiistai 2. lokakuuta 2012

Up!

Eilen kävin Lykyn kanssa tottistelemassa ryhmätreeneissä. Häiriön sieto ja kontakti oli taas päivän sana. Maija opasti, kiitos hänelle. Kokeiltiin sopivan vireen hakemista erilaisilla haukutus-kombinaatioilla. Mielestäni olemme edistyneet sitten viime kerran, mutta treeniä tarvitaan edelleen.

Tänään ajoin saman koiran kanssa agilitykentälle. Harjoittelin viikonlopun läksyjä: takaakierto-persjättöjä, haltuunottoa ja irtoamista. "Rata" oli helppo, 4 hyppyä peräkkäin lievässä kiemuralinjassa, keinu ja A. 

Lykky selvästi arvosti sivuttaissuunnassa antamaani tilaa. Tämä tuli esiin Alatalon hyppykoulutuksessakin. On kiva ohjatakin useiden metrien päästä. 

Viime viikolla Lykyn hoksattiin yhdistäneen kosketusalustan merkkaussana tsappiin, mikä ei ole ihme, kun koira on sen kuullut joka kerta alustalle osuessaan. Tsapin haluan yhä pitää merkkaus- ja kehusanana, joten valikoin kontaktikäskyksi siitä lyhyemmän version Up, siis [ap]. 

Kokeilin kontaktia hivenen aikamoisen jännittyneenä. En laittanut edes kosketusalustaa. Huusin up ajoissa ja Lykky otti kauniisti ylösmenon kontaktin. Vaikka uusin tilanteen muutaman kerran useiden hyppyjen takaa, silti tassu osui! En usko, että oli vahinko, Lykky näytti niin varmalta. Toivottavasti tämä pitää paikkansa. Siinä tapauksessa kontaktit ovat toistaiseksi kunnossa. :) Ihan kiva juttu, sillä kisaura on alkamassa, minkä ajattelu saa sydämeni muljuamaan.

Lystin kanssa olen käynyt metsäkävelyillä. Samalla olen syönyt puolukoita. 

Selkäosio: Pärjäsin pitkään 1 särkylääkkeellä yöksi. Olen aika pitkään nukkunut huonosti, herään usein alaraajojen särkyyn tai tunnottomuuteen. Olen nyt taipunut 2 tabletin öihin. Vaikken vahvojen rohtojen popsimisesta pidäkään, olen arvostanut kokonaisia yöuniani. 

Alla on kuva kasvattajan albumista hänen luvallaan. Kuvassa on Lykky silmälasien, rinnan ritarimerkin, kuonon ja tiettyjen varpaiden valkoisten merkkien perusteella. Pitkä matka on tultu näistä ajoista.

(c) kasvattaja

Ei kommentteja: