lauantai 22. kesäkuuta 2013

Sahaamista ja sen sellaista

Kävin tänään agilityhallilla ja mietin milloin juhlapyhistäni tuli tällaisia. Siis sellaisia, missä pyhät eivät erotu. Muutos on tapahtunut koirien hankkimisen jälkeen. Kahden koiran kanssa ei rynnätä kyläilemään minne vaan. Toinen juttu liittyy selkääni. Rymyjäisiin en viitsi lähteä, koska alkoholi ei enää maistu sitäkään vähää, mitä ennen. Eipä silti, että tulisi enää kutsujakaan. Iällä on varmaan myös osuutensa.

Joka tapauksessa pidin lämpimässä ilmassa koirien kanssa kävelystä ja treenaamisesta, kun ei ollut kiire mihinkään. Vielä enemmän nautin hautovassa ilmassa siitä, että päästiin korkkaamaan seuran uusi ilmastoitu halli ja kumirouhekenttä. Toinen kenttä on hiekkatekonurmea. Sitä ei vielä kokeiltu ja se onkin enemmän tokoiluun kaavailtu puoli. Lykky olisi rynnännyt karmit kaulassa sisään. Lysti hyppäsi epäluuloisesti rappurallin yli eteiseen ja varovaisesti eteisestä takajalat takana tutkaili hallia, ennen kuin saattoi astua sisälle. Sitten se onneksi vapautui. Molemmat koirat tekivät 2 erässä treenit. Kumpikaan ei liukastellut, huh mikä helpotus!

Ohjelma:
  • Hyppytekniikkana etäisyyden arviointi Lykylle: en keksinyt moitittavaa, hyppyytin 4 toistoa, vaihtelin viimeistä esteväliä.
  • Radalla piti sahata aluksi eestaas aina kahta hyppyä eri paikoissa, loppuosalla oli putki ja pitkät estevälit. Ensin siis tiukkaa haltuunottoa, sitten pitkillä esteväleillä reipasta etenemistä. Olin tyytyväinen molempiin. Lystikin kääntyy, kun ajoissa kerron käännöksestä.
  • Puomi ja kepit olivat vierekkäin valmiiksi. Leijeröin molemmat: ohjasin kepit puomin takaa ja puomin keppien takaa. Kumpikaan koira ei hätkähtänyt.
  • Lystiä pujottelutin häiriöillä, heilutin narupalloa, kyykistelin ja olin kaatuvinani ja sen sellaista. Lysti vain nakutti menemään. Tämän unohdin tehdä Lykylle. Kaatuminen varsinkin kannattaisi kokeilla.
  • Lykyllä treenasin takaakierto-niisto-persjättöä. Jos lähden niistosta liian aikaisin, Lykky kieltää. Tätä treenasin pallon kanssa. Ei tullut vielä valmiiksi.
  • Kokeilin Lystillä SM-kisoista sen kohdan, missä hylkäännyimme. Hyppäytin hypyn takaakiertona ja sitten yritin valssi-niistolla ohjata loogisesti väärän u-putken päähän. Ei taaskaan ollut mitään saumaa saada Lystiä oikeaan päähän tällä ohjauksella, mutta säästelemäni vastakäännös pelaa. Tämän totesin ennen SM-kisoja, mutta silloin estekulma oli hyvin erilainen. Tälläkin kulmalla vastakäännös toimii - pitää muistaa jatkossakin.
Löysin Henri Luomalan ottaman kuvan SM-kisojen yksilöhyppäriltä. Tässä teen vastakäännöstä pituudella. Se toimi silloinkin. :)

(c) H. Luomala

4 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

Hyvää juhannusta Eeva ja koirat!

Kyllä se vaan niin on että koirien kanssa pyhät menee vähän eritavalla, mutta eipä se mua ainakaan henkilökohtaisesti haittaa, on ne vaan niin ihania otuksia <3

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Hyvää juhannusta myös sinulle ja koirillesi!

Sarianne kirjoitti...

Lienen henkisesti sitten aika vanha, koska olen aina nauttinut pikemminkin kotona nysväämisestä, kuin kaupungilla rymyämisestä. :) Juhannusta on täälläkin vietetty agia treenaillen.

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Hyvä, että löytyy kohtalotovereita. Ilmeisesti minusta on vasta aikuisena tullut vanha. :D