keskiviikko 13. marraskuuta 2013

Hallitokoa

Kävin Lykyn kanssa hallissa tokoilemassa.

  • Seuraaminen oli hyvää.
  • Liikkeestä maahanmeno hyvä.
  • Luoksetulon pysäytys hyvä.
  • Liikkeestä seisominen hyvä. 
Em. putken jälkeen palkkasin.
  • Kaukot 10 metristä hyvät.
  • Noudossa ekalla koira tiputti kapulan ja jäi sitä tutkimaan. Kapulassa oli tuoretta verta, oli varmaan kalauttanut sen huuleen, koska suussa oli verta. Uusinnalla otti kapulan reippaasti.
  • Hyppy onnistui eestaas, vaikka koira kaarsi taas istumaan hypyn viereen. Otin uusintoja niin, että vein palkan esteen toiselle puolelle ja niin, että annoin ruokapalan "oikeaan" kohtaan.
Tein vielä liikkeestä seisahtumista niin, että palkka oli näkysällä. Tällöin koira arpoi itsensä istumaan x 2. Tämän ongelman täytyy liittyä jotenkin palkan odotukseen. Tein sitten sellaista ketjua, että heti seisomisesta koira sai juosta palkalle, mistä pyysin irti, heti uudelleen seuruuseen ja taas seisomisesta pääsi palkalle. Näitä tein ehkä 4 peräkkäin eikä erehtynyt kertaakaan. Lyön vetoa, että se kokeessa istuu seisomisen.

4 kommenttia:

laura kirjoitti...

Silloin kun oltiin yhdessä hallilla, Lykky ei ihan selvästi keskittynyt edes seuruuseen, saati kuunnellut minkä käskyn annoit jäävissä. "Matkusti" mukana mutta ajatteli vain lelua/noutokapulaa.

Sille voisi sopia sellainen, että kun se ei keskity, viet sen suoraan autoon ja voivottelet että eihän tällä tavalla saa jatkaa eikä pääse palkoille. Tai sitten se turhautuu siitä liikaa, vaikea sanoa. Mutta jotenkin veikkaisin että sellainen väsytystaistelu että se ensin tekee mitä itse haluaa ja kun lopulta keskittyy sen verta että saa lelunsa, ei välttämättä johda oikein mihinkään? Kun sitä ei haittaa se palkatta jääminenkään eikä pienet torutkaan jos silti saa jatkaa ja lopulta pääsee lelulle. "Pelataan mun säännöillä tai ei pelata lainkaan" olisi siis idea.

Ja mä en kyllä ehkä sotkisi häiriöleluja ja palkkaa vaan ne olisi aina eri asiat. Jos vapautat sen sinne häiriölle ja se näennäisesti tekee hyvin mutta ajattelee kuitenkin että tuolla se on ja ehkä kohta pääsen, se häiriöiden ajattelu vahvistuu. Jos palkka tulee aina taskusta, häiriöiden pitäisi olla vähemmän merkittäviä. Käytä alkuun tyhmempiä (onko sillä sellaisia? :D) leluja häiriönä ja parempaa palkkana.

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Taidan kokeilla tuota hallista ulos viemistä. Se voisi tepsiä.

Häiriölelulla ts. etäpalkalla olen yrittänyt siedättää sitä siihen, että oppisi jatkossa sekä agilityssa että tokossa siihen, että ensin hommat ja sitten pääsee palkalle.

Sarianne kirjoitti...

Teidän kaukot siis edistyvät hyvää vauhtia! :)

Eeva/Kolmiokorvat kirjoitti...

Kaukot _tuntuvat_ toimivan toistaiseksi. Kopkopkop.