lauantai 2. marraskuuta 2013

Kiltti Lykky!

Seuraamme tuli Timo Rannikko kouluttamaan.

Radalla oli 28 estettä. Mentiin aina sen verran, kun päästiin ja sitten jäätiin hiomaan. Sujuvia pätkiä tuli paljon. Ja saatiin mennä maaliin muutama kerta. Alun putkeen irtoaminen oli samaa luokkaa kuin viime sunnuntain kisoissa. Koira luki putken 2 estettä aiemmin, minun tarvitsi vain katsoa, että kuono näytti oikeaan suuntaan.

Hiotut kohdat: 
  • Pujottelun jälkeen kuului rientää edelle pakkovalssiin. Aluksi en uskonut, että Lykky pujottelee loppuun, minkä vuoksi varoin ja olin myöhässä. Lopulta paras oli juosta hyppysiivekkeen toiselle puolelle oikea käsi ohjauksessa pitäen ja vasta siinä vaihtaa käsi vasempaan pakkovalssiohjaukseen. Näin se pujotteli loppuun varmasti ja ehti silti reagoida ohjaukseen. Se ylittää riman vauhdilla, kokoamista voisin opettaa ennen pakkovalssihyppyä. 
  • Toinen hiottava kohta oli paikka, missä piti ehtiä päällejuoksuun ja heti sen jälkeen takaakiertoon. Vastakkaisen käden vilautus ei riittänyt, kun juoksin tarpeeksi edelle, vaan piti kääntää rintamasuunta ponnistuspaikan merkiksi ja ohjata pitkällä kädellä riman yli. 
  • Parissa kohtaa putken jälkeen tuli valssi ja eka kerralla olin näissä järjestelmällisesti myöhässä. Valssi kuului aloittaa heti, kun koira näkyi tai olla siinä kohtaa jo hyvässä vauhdissa. Uusinnalla ajoitukseni parani. Laukka on iso, matkaa putkelta hypylle kertyi 7 metriä, se vei Lykyltä yhden laukka-askeleen = kääntymisinfon täytyy tulla ajoissa.
Parissa kohtaa Lykky tipahti rimoja, syy lankesi aina niskoilleni: joko olin myöhässä tai käteni heiluivat ympäriinsä. 

Kommentit Lykystä: Kiltisti ohjausta lukeva koira, joka yrittää tehdä parhaansa. Saisin antaa sille infon aiemmin. Se etenee ja irtoaa hyvin. 

Loppukaneetti: Katso radalta, missä kohtaa lähetät Lykyn tekemään kauemmas omat työnsä ja missä kohtaa teemme töitä lähekkäin.Ei kommentteja: